Головна » 2020 » Листопад » 27

Продаж лісопродукції в ДП «Компаніївський лісгосп»  відбувається винятково через електронні торги, як того вимагають  правила та регламент, виписані Урядом  в Постанові Кабінету міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини» від 04 грудня 2019 року №1178.

Процес продажу заготовленої деревини в лісгоспі відбувається прозоро, з умовою забезпечення дотримання інтересів обох сторін  – лісгоспу і споживачів.

В цілому за 9 місяців 2020 року підприємством заготовлено 4405 тис. м3, реалізовано  4467 тис. м3. З цього об’єму  через електронні торги споживачам внутрішнього ринку продано 750 м3 л ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Додав: Юлия | Дата: 27.11.2020 | Коментарі (0)

На Кіровоградщині триває сезон полювання на хутрових звірів.

Працівники лісової охорони спільно з правоохоронцями контролюють ситуацію щодо дотримання мисливцями всіх правил та вимог. Патрулювання угідь триває цілодобово.

ДП «Компаніївський лісгосп» нагадує мисливцям, які документи дають право на проведення полювання:

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка);

- відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

- паспорт на собак мисливських порід, інши ... Читати далі »

Переглядів: 189 | Додав: Юлия | Дата: 27.11.2020 | Коментарі (0)

В Україні розпочалася щорічна «ялинкова кампанія», в рамках якої державні лісогосподарські підприємства приступили до заготівлі новорічних дерев і охорони шпилькових насаджень. До Нового року підприємства мають намір заготовити і реалізувати новорічних ялинок в обсязі 500 тисяч.

Голова Держлісагентства Василь Кузьович: «Головні атрибути новорічних свят були вирощені підприємствами галузі на спеціально відведених для цього плантаціях». Очільник галузі відмітив: «Якщо любиш ліс, то варто купувати живе новорічне дерево. По-перше, це екологічно безпечні дерева, по друге – це важлива стаття заробітку для державного лісогосподарського підприємства, і по-третє – всі європейські країни та жителі перевагу надають саме живим новорічним деревам».

«Це міф, що нібито купуючи пластикову ялинку ти зберігаєш дерево. Ліс – відновлювальний ресурс і ялинки, які вирощуються на спеціальних плантаціях роблять свій внесок в очищен ... Читати далі »

Переглядів: 188 | Додав: Юлия | Дата: 27.11.2020 | Коментарі (0)

В Україні до Нового року заготовлять понад 500 тисяч ялинок.

Державні підприємства планують заготовити понад 500 тисяч ялинок. Найбільше дерев заготовлять у Волинському (60 тисяч), Полтавському (55 тисяч), Сумському (40 тисяч), Кіровоградському (39 тисяч), Житомирському (38 тисяч) та Луганському (31 тисяча) обласних управліннях.

Найбільша кількість буде зрубана зі спеціально створених плантацій, на яких королеви Нового року та Різдва вирощуються спеціально. Іншу частину зрубують під час проведення рубок догляду за молодняком. Ще частина дерев заготовляється під час розчищення смуг під лініями електропередач, залізничних і автомобільних доріг, трубопроводів, при прочищення протипожежних просік.

Якщо робити розподіл за зонами районування, то найбільше ялинок буде заговлено не в гірських районах, а на рівнині. Так у Лісостеповій зоні буде зрубано 168 тисяч зелених красунь, з яких 94 тисячі будуть заготовлені зі спеціально створених новорічних плантацій та 74 з р ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: Юлия | Дата: 27.11.2020 | Коментарі (0)

26 листопада, відбулось засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів в режимі zoom за підсумками фінансово-господарської діяльності підприємств галузі за 9 місяців поточного року.

Відкриваючи колегію Голова Державного агентства Василь Кузьович відзначив про зміни в складі колегії, до якої включені, окрім голови екологічного комітету Олега Бондаренко та народних обранців - Олександра Матусевича та Ольги Василевської-Смаглюк, також Перший заступник Міністра Богдан Боруховський та директор Департаменту з питань надрокористування та відновлення довкілля Міндовкілля Олександр Шуст.

Перше, на що було акцентовано увагу - відтворення лісів. Так за три квартали поточного року виконано на площі 32,3 тисяч га, що становить 111,9% до завдання третього кварталу та 90,3% річного завдання. Садіння і висівання лісу проведено на площі 23,0 тисячі гектарів (98,9% річного обсягу), створено 1,4 тисяч гектарів нових лісів (66,5% річного завдання). За результатами технічного пр ... Читати далі »

Переглядів: 181 | Додав: Юлия | Дата: 27.11.2020 | Коментарі (0)