Головна » 2017 » Листопад » 2 » Лісівники підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності за дев’ять місяців року
10:00
Лісівники підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності за дев’ять місяців року

На засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко обговорено підсумки господарсько-фінансової діяльності за дев’ять місяців року.

За підсумками трудового суперництва перше місце посів Оникіївський лісгосп, друге - Чорноліський лісгосп, третє - Олександрівський лісгосп. Стимулюючий приз до перемоги у наступному періоді – символічна черепаха – дістався Долинському лісгоспу. 

За словами першого заступника начальника управління Олега Середюка, основні заплановані лісогосподарські заходи підприємства в зазначеному періоді виконали.

Лісові культури створено на площі 605 га, з них 137,9 га – нові ліси. Доповнення проведено на площі 605 га, у тому числі нові ліси 145 га. Догляд за культурами проведено на площі 6640 га,  у тому числі за новими лісами – 2 592 га.

У підвідомчих лісах виникло 10 випадків лісових пожеж на площі 6,65 га. Профілактичні та попереджувальні протипожежні заходи виконано в повному обсязі.

 Обсяг незаконних рубок у лісах підпорядкованих підприємств становив 317 куб. м. Сума завданої шкоди – 2530,7 тис. грн., відшкодовано 111,1 тис. грн. Під час рейдів у мисливських угіддях виявлено 56 порушника правил полювання.

 Реалізовано лісопродукції в круглому вигляді 120,4 тис. кубометрів. Обсяг реалізації продукції зріс на 122 % до відповідного періоду минулого року і становив 174 млн. грн. 

 Підприємствами перероблено 10045 куб. м деревини. Випуск з кубометра пущеної в переробку деревини становив 3193 грн., що на 446 грн. більше, ніж у минулому році.

На 37% зросла середня заробітна плата і становить 11 715 грн. До бюджетів усіх рівнів та фондів сплачено 74,3 млн. грн.

На фінансування заходів з охорони праці витрачено 1,6 млн. грн. (що дорівнює 0,94 відсотка від реалізації лісопродукції). Забезпеченість працівників лісового господарства засобами індивідуального захисту становить сто відсотків.

Заступник начальника управління Олександр Кваша повідомив, що від усіх видів рубок заготовлено 104,7 тис. кубометрів деревини, що на 38,6 тис. куб. м менше, ніж торік.

Вихід ділової деревини становив 22,9 %, техсировини – 73,2 %, дров паливних – 3,7 %. Ціна реалізованого кубометра заготовленої деревини зросла на 218 грн. і становить 852 грн.

Середня заробітна плата в деревообробному секторі збільшилась на 4039 грн. (до 16 146 грн.). Товарний випуск продукції переробки становив 32 млн. грн.

Начальник управління Наталія Ревенко ознайомила учасників колегії з ходом осінньої лісокультурної кампанії. В цілому, лісівники Кіровоградщини виконали план по заготівлі жолудів дуба, завершується створення культур на зрубах, тривають роботи по створенню захисних насаджень, також проводиться підготовка ґрунту, висівання та збір лісового насіння. Підприємства реалізували 58 тис. штук саджанців декоративних порід на суму 2,7 млн. грн.

Восени у лісах побільшало грибників. Щоб не наражати любителів тихого полювання на небезпеку у зв’язку з відкриттям сезону полювання на парнокопитних, Наталія Ревенко закликала лісову охорону посилити роботу рейдових бригад. Це стосується передусім недопущення мисливцями порушень правил полювання та дотримання ними правил поводження з вогнепальною зброєю.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 361 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: