Головна » 2021 » Травень » 13 » Лісоохоронці Компаніївського лісгоспу взяли участь у навчаннях по захисту лісів від ясеневої смарагдової златки
10:23
Лісоохоронці Компаніївського лісгоспу взяли участь у навчаннях по захисту лісів від ясеневої смарагдової златки

12 травня  спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в режимі он-лайн провели навчання по захисту лісів від ясеневої смарагдової златки шляхом використання феромонних пасток для спеціалістів лісової охорони області.

Разом з представниками  лісової охорони  інших державних лісогосподарських підприємств Кіровоградщини  навчались використанню феромонних пасток в боротьбі із таким шкідником лісу, як ясенева смарагдова златка, і лісоохоронці ДП «Компаніївський лісгосп» – головний лісничий підприємства , лісничі та помічники лісничих.

Наразі в ясеневих насадженнях Компаніївського лісгоспу наявності ясеневої смарагдової златки не спостерігалось. Проте задля зниження ризику зараження рослин та розповсюдження цього агресивного стовбурового шкідника дерев Кропивницьким лісництвом закупленні феромонні пастки, які будуть виставлені в ясеневих насадженнях зони діяльності лісництва.

 

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 175 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: