Головна » 2020 » Жовтень » 20 » Лісопатологічні обстеження лісів у ДП «Компаніївський лісгосп»
08:34
Лісопатологічні обстеження лісів у ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 В лісових насадженнях Компаніївського лісового господарства, у відповідності до Санітарних правил в лісах України, проведено лісопатологічні обстеження лісових ділянок листяних насаджень, на яких спостерігається зараження грибковими хворобами рослин, вторинними шкідниками лісу, присутній природній відпад та відмирання дерев.

   Для обстеження лісових ділянок у Кіровоградському та Новгородківському лісництвах були залучені спеціалісти Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист», Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства та державна лісова охорона підприємства.

Лісопатологічні обстеження фахівці проводили на ділянках листяних насаджень, які за властивостями втратили здатність виконувати свої функції і де йде процес відмирання та всихання дерев. Основні причини послаблення насаджень на обстежених ділянках зумовлені комплексом природно – кліматичних факторів, стовбуровими шкідниками та хворобами лісу – кореневими (опеньок осінній) та стовбуровими гнилями.

За результатами огляду комісія прийшла до висновку, що окремі  насадження потребують проведення суцільної санітарної рубки: у Кіровоградському лісництві –  на площі 0,6 га, у  Новгородківському лісництві –  на площі 0,8 га. Визначені рубки  заплановані на 2021 рік.

 На ділянках, які підлягають суцільному вирубуванню, в наступному році буде проведення лісовідновлення шляхом посадки нових лісових насаджень.

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 205 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: