Головна » 2020 » Жовтень » 5 » Майстер лісу з когорти тих, хто віддано любить свою справу
14:04
Майстер лісу з когорти тих, хто віддано любить свою справу

Уже понад три десятки літ Микола Костянтинович Котенко віддано служить лісам степової Кіровоградщини. Лісову справу обрав за прикладом батька, який понад 25 років працював лісником на Черкащині. Родом він з Черкащини, але доля визначила його службу на користь лісів Кіровоградщини. Спочатку працював водієм, потім лісником Богданівського лісництва Чорноліського лісгоспу, помічником лісничого Кіровоградського лісництва. У 1992 році Микола Костянтинович прийняв надзвичайно-вольове рішення про переїзд з цивілізованих умов у Кіровограді у село Барвінкове Знам’янського району. Відтоді й живе незрадливо на лоні природи, працюючи майстром лісу Кіровоградського лісництва.

Під надійною охороною майстра лісу Котенка знаходиться лісовий обхід №4 із десяти лісових урочищ загальною площею понад 400 гектарів. Велику працю вкладає Микола Костянтинович у охорону лісів від пожеж, самовільних рубок, недопущення засмічення території лісового фонду. З метою збереження лісових масивів він проводить значну профілактичну роботу з населенням. Ввірений йому лісовий обхід утримує у зразковому стані. До будь-якої справи підходить професійно, зі знанням справи. Кожен куточок його володінь дбайливо, по-господарськи доглянутий.

    

 

Микола Костянтинович цілодобово живе проблемами лісу, бо віддано любить свою справу. Роки, проведені в лісі, принесли Миколі Костянтиновичу досвід і мудрість, переконання у правильності вибраного шляху. Робота щодня приносить нове задоволення. Тому ставиться до неї шаблонно, своєчасно і компетентно забезпечує виконання усіх робіт. Винахідливий, ініціативний, організований, обов’язковий – словом, людина на своєму місці.

Його вагомий внесок у лісову справу відзначено Почесним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні України», галузевими відзнаками різних рівнів та Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради. Лісівники поважають Миколу Костянтиновича не тільки за високий професіоналізм, а й порядність, людяність,  чуйність.

У напружених робочих буднях майстер лісу знаходить час і для хобі. У вільні хвилини він залюбки займається домашнім господарством і бджільництвом. І вдома у майстра на всі руки – повний порядок. У всіх справах – великих чи малих відчувається його, котенківський почерк. Власними руками звів будинок, господарські споруди, разом з дружиною виростили сина та доньку. А щодо дерев, то посадив їх неміряно – нелічено…

   

 

5 жовтня 2018 року майстер лісу Кіровоградського лісництва Микола Котенко відзначає свій 66рік народження.  Вітаючи Миколу Костянтиновича з Днем народження, колеги-лісівники Компаніївського лісгоспу зичать йому міцного здоров`я, добра і  злагоди в родині, щастя в дітях і внуках! Щоб зустрічав він під зеленими шатами розлогих дібров і мирним небом нові, щасливі десятиріччя життя і праці!

Ірина Артем’єва,

голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 299 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: