Головна » 2018 » Січень » 16 » "Мисливці-зайці"
16:58
"Мисливці-зайці"

Їхати зайцем. Цей вислів народився у Франції. Колись французькі поштові кучери називали кроликами товари і пасажирів, яких перевозили таємно від господарів. Коли вони казали "покласти кролика", це означало прийняти безквиткового пасажира або перевезти незаконний товар. Звідси й походить фразеологізм "їхати зайцем", який означає їхати без квитка і боятися бути пійманим, викритим.

Не знаємо як там у французів зараз, а у нас зайцями бувають і мисливці. Інакше як можна назвати тих мисливців, які виходять на полювання без документів, що дають право на полювання?

Вихідний день 14 січня 2018 року немало мисливців провели у спілкуванні з природою… Та багато з них забули, мабуть, про те, що лісова охорона не відпочиває у дні полювання, а посилено патрулює мисливські угіддя.

Рейдова бригада лісової охорони ДП «Компаніївський лісгосп» із залученням представників правоохоронних органів та громадського інспектора екології району у минулі вихідні перевіряла мисливців на предмет дотримання ними вимог чинного законодавства на території Кіровоградського та Компаніївського районів.

За результатами рейду «мисливців-зайців» виявлено на території Компаніївського району. Так, працівниками рейдової групи в цей день було виявлено факти полювання за відсутності відстрільної картки, відсутності паспорту на собаку мисливської породи, яку залучено до полювання та полювання забороненими знаряддями лову (петлями).

За виявленими порушеннями складено 3 адміністративних протоколи про порушення правил полювання. Кожний з порушників має сплатити до місцевого бюджету по 102 грн. штрафу.

Шановні мисливці! Дотримуватись правил полювання – це обов’язок кожного мисливця. Не будьте «мисливцями-зайцями»! Щоб ваше полювання принесло вам задоволення, дотримуйтесь встановлених правил полювання, а також правил поводження на полюванні з мисливською вогнепальною зброєю.

 

Олександр Дроговоз,

мисливствознавець

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

Переглядів: 454 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: