Головна » 2016 » Листопад » 30 » На Кіровоградщині створено 838 га лісових культур
12:05
На Кіровоградщині створено 838 га лісових культур

Питання ведення лісового господарства розглянула сьогодні, 29 листопада, колегія обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко. У засіданні взяли участь директори лісгоспів, головні лісничі, головні інженери та лісничі.

У доповіді завідувача сектором лісового господарства Лариси Романської зазначалось, що у період пожежної небезпеки лісова охорона області спрацювала належним чином і тим самим запобігла виникненню пожеж. Підприємствами створено 645 км мінералізованих смуг і проведено догляд за смугами протяжністю 3253 км. Під час рейдів лісова охорона притягнула до відповідальності шістьох порушників Правил пожежної безпеки в лісах на суму 306 грн.

 

У доповіді головного спеціаліста сектору лісового господарства Валентини Роздєльської стосовно результатів інвентаризації лісокультурних об’єктів зазначалось, що на землях державного лісового фонду створено 838 га лісових культур, у тому числі захисних насаджень - 350 га і культур на зрубах – 488 га. Під природне поновлення залишено площу 100 га. Річні планові завдання по створенню лісових насаджень лісівники  виконали. Середня приживлюваність 1-3-річних лісових культур сягає норми: на зрубах цей показник становить 78,8 %, по захисних насадженнях – 79 %. Атестовані усі незімкнуті лісові культури 4-річного і старшого віку, що підлягали атестації, в обсязі 7 062 га. У вкриту лісом площу переведено 2 066 га лісових культур. 

Підприємства виростили 4,8 млн. шт. стандартних сіянців і близько 130 тис. шт. стандартних саджанців декоративних порід, закладено 22,5 га плантацій новорічних ялинок.

Характеризуючи стан обліку лісів у лісогосподарських підприємствах, провідний спеціаліст сектору лісового господарства Володимир Мінич зауважив, що починаючи з 2009 року загальна площа земель лісового фонду, наданих у постійне користування лісгоспам, збільшилась на 3527 га, становивши 128 225 га. Упродовж 2016 року підприємствами до складу лісового фонду прийнято 1514,2 га земель: Олександрівським лісгоспом - 1348 га, Голованівським – 62,5 га, Долинським – 53,7 га, Світловодським – 50 га.

За період з 1991 року лісовими господарствами оформлено речові права на земельні ділянки площею 18 996 га, що становить 14,8 % від загальної площі лісового фонду.

Підсумовуючи роботу колегії, Наталія Ревенко наголосила на посиленому виконанні заходів з охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок напередодні новорічних свят і активізації рейдової роботи щодо охорони мисливського фонду.

Оскільки основні лісівничі заходи у нинішньому році добігають кінця, начальник управління підкреслила важливість їх завершення на відповідному рівні з метою належної підготовки до наступних робіт.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

Переглядів: 502 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: