Головна » 2016 » Травень » 9 » Не піддавайте небезпеці лісові масиви!
12:23
Не піддавайте небезпеці лісові масиви!

У період святкових вихідних у лісах суттєво погіршується пожежонебезпечна ситуація. Походи на природу набувають масового характеру і, на жаль, нерідко обертаються забрудненням місць відпочинку і, що ще гірше, виникненням пожеж.

Слід відмітити, що нинішнього року на Кіровоградщині не зареєстровано випадків лісових пожеж. Для їх попередження працівники лісогосподарських підприємств вживають відповідних заходів. Серед профілактичних дій – створення 145 км мінералізованих смуг та проведення догляду за ними на протязі 1026 км, перекриття 149 позапланових доріг, виставлення 107 штук наглядної агітації на протипожежну тематику вздовж автомобільних доріг та в місцях відпочинку населення. За допомогою систем відеоспостереження, які працюють в Олександрівському, Онуфріївському та Світловодському лісгоспах, цілодобово ведеться контроль за станом хвойних насаджень.

Лісова охорона спільно з рятівниками та правоохоронцями ведуть широку профілактичну роботу серед відпочивальників щодо недопущення виникнення загорянь у зелених масивах. З початку року проведено 311 рейдів.

Варто пам’ятати, що невиконання вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 51 грн. і на посадових осіб - від 51 до 170 грн. У разі знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, передбачене накладення штрафу на громадян у розмірі від 51 до 170 грн. і на посадових осіб – від 119 до 204 грн.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що у пожежонебезпечний період на території лісових масивів та поруч із ними не можна спалювати суху траву, розпалювати багаття, допускати пустощі дітей з вогнем, залишати в місцях відпочинку пляшки, кидати палаючі сірники та непогашені недопалки.

Обережна поведінка й дотримання правил пожежної безпеки убезпечать рослини та лісових мешканців від вогняної біди. Якщо ж раптом ви стали винуватцем виникнення загоряння або виявили його, потрібно загасити пожежу. У разі неможливості зробити це власноруч, негайно телефонуйте за номерами 101 (Служба порятунку) або 22-06-03 («гаряча лінія» облуправління лісового та мисливського господарства).

Та все ж дбайте про те, щоб бути максимально обережними при поводженні з вогнем у лісі та не піддавати небезпеці себе та навколишнє середовище.

Дотримуючись нескладних правил, ви отримуватимете задоволення від відпочинку й збережете зелену красу степової Кіровоградщини від вогняної небезпеки.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

 

Переглядів: 374 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: