Головна » 2020 » Серпень » 18 » Новгородківське лісництво розпочало роботи з підготовки грунту під захисні лісові культури майбутнього року
11:53
Новгородківське лісництво розпочало роботи з підготовки грунту під захисні лісові культури майбутнього року

На виконання завдань регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки ДП «Компаніївський лісгосп» вже  створено 136,7 га молодих захисних лісових насаджень на деградованих, малопродуктивних землях на територіях зони діяльності підприємства  (Кіровоградського, Компаніївського та Новгородківського районів).     

Наразі Новгородківське лісництво проводить роботи з підготовки грунту під захисні лісові культури майбутнього року на площі 10 га  в  Новгородківському районі.

На землях, що підлягають залісенню, лісівники проводять часткову підготовку ґрунту під лісові культури, методом заорювання смуг трактором МТЗ-82 в агрегаті з плугом ПЛН-3-35,   розпушуванням грунту      дисковими боронами АГД 2,1 в агрегаті з трактором МТЗ-82. Такий спосіб підготовки грунту для створення лісових культур дає змогу забезпечити технологічні вимоги для приживлення, збереження і росту лісових насаджень.

Фінансуються роботи з підготовки грунту   з фонду обласного бюджету регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини».

 Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 276 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: