Головна » 2018 » Січень » 5 » Новорічна ялинкова компанія завершилась
13:10
Новорічна ялинкова компанія завершилась

Завершилась ялинкова кампанія, впродовж якоїКомпаніївським лісовим господарством до новорічних та різдвяних свят реалізовано 4033 штук лісових красунь сосни кримської на загальну суму 330,2 тис.грн.

Місцеве населення мало змогу купити вирощені компаніївськими лісівниками новорічні сосни у всіх лісництвах (Компаніївському, Кіровоградському, Новгородківському) та на ялинкових ярмарках у місті Кропивницькому.

Всі новорічні дерева були вирощені на спеціальних плантаціях. Кількість заготовлених ялинок визначалась лише попитом населення.

Слід відзначити, що зважаючи на доступні ціни на новорічні ялинки, які реалізовували державні лісогосподарські підприємства області, в тому числі і ДП «Компаніївський лісгосп», (від 65 до 150 грн. в залежності від висоти і породи дерев) в передноворічний період попит на ялинки в лісгоспі значно зріс. Адже на ялинкових базарах новорічні дерева коштували на багато дорожче.

Новорічні ялинки, які реалізовував лісгосп, маркувались самоклейними етикетками з номером, за яким кожний покупець мав змогу перевірити легальність погодження дерева за відповідним посиланням на сайті.

Кошти, виручені з продажу новорічних дерев, Компаніївський лісгосп спрямує на виконання заходів із лісорозведення та лісовідновлення.

Для забезпечення населення новорічними ялинкамипрацівники Компаніївського лісгоспу щорічнозакладають спеціальні плантації.

Так, у минулому 2017 році в лісництвах лісгоспу закладено 3,1 гектарів плантацій сосни кримської, яка користується в нашому регіоні найбільшим попитом. Всього ж на плантаціях лісового фонду Компаніївського лісгоспу вирощується 30 тис.штук зелених новорічних красунь сосни.

Варто відзначити сумлінну напружену роботу лісової охорони підприємства по посиленій охороні новорічних насаджень від самовільних рубок у передноворічні дні. До охоронних бригад входилислужбові особи державної лісової охорони, працівники Національної поліції, громадкість.

 

О.Артеменко,

Інженер лісового господарства

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 380 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: