Головна » 2016 » Листопад » 1 » В області вживаються заходи щодо недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней у мисливських угіддях
14:53
В області вживаються заходи щодо недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней у мисливських угіддях

За підсумками спільного засідання представників обласного управління лісового та мисливського господарства, Держекоінспекції в області, ГУ Держпродспоживслужби та користувачів мисливських угідь прийнято низку рішень. Вони направлені на недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней у мисливських угіддях Кіровоградщини, на забезпечення здійснення охорони державного мисливського фонду та боротьбу з браконьєрством, дотримання правил проведення полювань тощо.

Передбачається, що окремі користувачі мисливських угідь, які проводитимуть ліцензійне полювання по кабану в сезоні полювання 2016/2017 років, повинні забезпечувати виконання ліміту добування кабана та направляти до регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини біологічний матеріал, відібраний у добутих тварин. Полюючи на кабана, козулю, оленя плямистого та благородного, необхідно забезпечувати утилізацію побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною, виключно на розділочних площадках.

Протягом сезону полювання усі користувачі мисливських угідь області повинні забезпечувати проведення полювань відповідно до встановлених правил та здійснювати в мисливських угіддях щоденні спостереження за клінічним станом диких кабанів. Про результати інформувати обласне управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, що за участі працівників лісгоспів та представників правоохоронних та природоохоронних органів ведеться постійна рейдова робота з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. За 2016 рік у ході 859 перевірок за участі 2200 членів рейдових бригад виявлено 54 випадки недотримання норм Закону «Про мисливське господарство». Порушники понесли відповідальність у вигляді штрафу загальною сумою 8,1 тис. грн.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 339 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: