Головна » 2020 » Листопад » 18 » Осінній посів лісового насіння у лісорозсаднику завершили
16:27
Осінній посів лісового насіння у лісорозсаднику завершили

  

В ДП «Компаніївський лісгосп» завершили роботи з осіннього посіву лісового насіння у посівні відділення лісорозсадника аби наступного року бути забезпечиними власним посадковим матеріалом.

 Зокрема, у базисному лісорозсаднику Компаніївського лісництва  висіяли 400 кг жолудів дуба звичайного на площі 0,2 га. Дуб є основною лісоутворюючою породою, яка зростає у лісових масивах зони діяльності підприємства, тому   заготівлі жолудів та вирощуванню сіянців дуба у лісгоспі традиційно приділяється особлива увага. Крім того, в лісорозсадник висіли 35 кг  насіння клена явора, 15 кг клена татарського та 220 кг дуба червоного.

Загалом у наступному році плануємо виростити 320 тис. штук стандартних сіянців лісо утворюючих деревно-чагарникових порід.

Осінній посів в лісгоспі практикуємо уже багато років, тим самим скорочуємо затрати на стратифікацію насіння для весняного посіву. Перевагою осіннього посіву лісорозсадників є і те, що саме у такий спосіб вдається у досить стислі весняні агротехнічні терміни провести весняні лісокультурні роботи і виростити якісний посадматеріал.

Сергій Леонтьєв,

Інженер лісових культур ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 183 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: