Головна » 2016 » Квітень » 11 » Озеленення територій – турбота про довкілля
13:18
Озеленення територій – турбота про довкілля

Лісівники зустрічають весну з особливим  дарунком для довкілля – вони дарують життя новому лісу.

У ДП «Компаніївський лісгосп» уже на завершальному етапі лісопосадкова кампанія. На 5,6  га минулорічних зрубів  проведено лісовідновлювальні роботи.

 Вперше, за час існування лісгоспу, без державного фінансового забезпечення  колектив підприємства завершує посадку захисних лісових насаджень на еродованих землях Новгородківськкого   та Кіровоградського   району на площі 41,7 гектарів. 

Трудовий колектив лісгоспу  з початку поточного року працює у жорстких умовах економії і з відчуттям професійної відповідальності не може допустити збитків підприємства, які будуть неминучими при невикористанні заготовленого в минулому лісового насіння та вирощеного посадкового матеріалу лісоутворюючих порід.  Тому лісівники, все ж сподіваючись на вирішення на державному рівні  питання фінансування лісогосподарських заходів південно-східного регіону держави,  свій професійний обов’язок по збільшенню лісистості отчого краю з честю виконують.

 Лісовій охороні допомагають створювати нові ліси  учнівська молодь, громадськість, представники місцевої влади і ЗМІ  і всі небайдужі  жителі нашої області.

В Міжнародний день лісів, 21 березня, компаніївські лісівники долучились до виконання обласних заходів щорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», ініційованої  Держлісагентством України і звернулися до всіх мешканців  районів зони діяльності лісгоспу з проханням взяти участь у посадці молодих дерев.

         У Компаніївському лісництві разом під опікою лісової охорони свої дерева садили члени учнівського лісництва «Зелена планета» Компаніївської ЗОШ  I–III ступенів.

         8 квітня,  разом з працівниками Кіровоградського лісництва, у зеленій зоні міста Кіровограда в урочищі  Салганні піски,  учасниками акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»  були члени єдиного у обласному центрі шкільного лісництва – ДЕГО «Флора» комунального закладу  ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені Олени Журливої м. Кіровограда разом з керівником    Вікторією  Хоменко.

 

Для міських дітей участь в акції стала своєрідним заходом спілкування з природою. Учні  отримали додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучаються до приємного процесу садіння дерев.

В рамках акції, в цей день, школярі з допомогою працівників Кіровоградського лісництва та керівництва лісгоспу на площі 0,5 га висадили 2200 сіянців дуба червоного.

Посадивши своє дерево для озеленення рідного міста кожен з учасників акції зробив свій особистий внесок у поліпшення стану довкілля міста Кіровограда  і, безумовно,  буде дбати про збереження кожного деревця.

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 352 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: