Головна » 2020 » Листопад » 6 » Підсумки 9-ти місяців: Рубки догляду за лісом
10:55
Підсумки 9-ти місяців: Рубки догляду за лісом

Догляд за лісом необхідний протягом багатьох років, від посадки до переходу у стиглий деревостан. Тому для покращення якості та збагачення цінними породами лісових насаджень, підвищення їхніх захисних, природоохоронних, оздоровчих і рекреаційних показників лісівники проводять рубки догляду.

Рубки догляду поділяються на чотири види: освітлення, прочищення, проріджування, прохідна рубка.

Рубки освітлення формують деревостани бажаного складу та густоти, забезпечують таку участь головної породи в деревостані, яка відповідає конкретним лісорослинним умовам та призначенню створюваного деревостану.

Рубки прочищення забезпечують склад і рівномірне розміщення дерев головної породи на площі, формують оптимальну структуру майбутнього деревостану, регулюють кількісне співвідношення окремих порід.

Рубки проріджування створюють умови для формування стовбура і крони кращих дерев (головна увага приділяється якості і структурі деревостану, формується другий ярус у складних деревостанах).

Прохідні рубки призначені для збільшення приросту кращих дерев, підвищення товарності деревостанів та скорочення строків вирощування технічно стиглої деревини, поліпшення складу, структури та підвищення стійкості деревостану.

За 9 місяців поточного року в Компаніївському лісгоспі рубки догляду за лісом проведені на загальній площі 73 га, в тому числі: освітлення – 1га, проріджування – 15 га, прохідні – 55 га. Від усіх видок рубок догляду заготовлено 1006 куб. м. ліквідної деревини .

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 174 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: