Головна » 2020 » Листопад » 4 » Про індекс гендерної рівності в Компаніївському лісгоспі
09:35
Про індекс гендерної рівності в Компаніївському лісгоспі

На нещодавній  колегії Держлісагентства говорили про індекс гендерної рівності в лісовій галузі.  Відмічено, що на підприємствах лісової галузі фактично працює майже 44 тисячі осіб, з них - 8010 жінки, що становить 18 відсотків від загальної чисельності працюючих.

 Яка ситуація з гендерною рівністю в Компаніївському лісовому господарстві?  Станом на 1 листопада 2020 р штатна чисельність працючих складає 59 особи, з них чоловіки -44(76%) ,жінки – 14 (24%).

 Жінки в  лісгоспі зайняті на посадах економіста,   бухгалтера,  інженера лісового господарства, менеджера із збуту, інспектора з кадрів, помічника лісничого. У віковій категорії: серед молоді жінок – 5% чоловіків- 5%.

У ДП «Компаніївський лісгосп» керівник підприємства чоловік, голова профкому – жінка.

На виконання Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» на підприємстві забезпечуються рівні права жінок і чоловіків. Так роботодавець забезпечує умови праці, які дозволяли б жінкам і чоловікам здійснювати трудову діяльність на рівній основі, забезпечує жінкам і чоловікам можливість суміщати трудову діяльність із сімейними обов'язками, здійснює рівну оплату праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації та однакових умовах праці, вживає заходів щодо створення безпечних для життя і здоров'я умов праці.

При прийомі на роботу роботодавець не вимагає від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їхнє особисте життя, плани щодо народження дітей.

 

Наталія Жуковська,

Інспектор з кадрів ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 180 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: