Головна » 2016 » Травень » 4 » Проведення Тижня охорони праці та Всесвітнього Дня охорони праці
15:12
Проведення Тижня охорони праці та Всесвітнього Дня охорони праці

28 квітня кожного року за ініціативи Міжнародної організації праці з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Наша країна підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 р. №685/2006 визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні. У цьому році Всесвітній день охорони праці проходить під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Стрес це фізична та емоційна реакція організму, яка виникає тоді, коли посадові обов’язки не відповідають здібностям, ресурсам і потребам працівника. Стрес на робочому місці не є виключно негативним явищем, проте надмірності (сильний, тривалий, регулярний) неприпустимі. Стрес – це виклик не лише працівнику, але й усім, хто причетний до колективної праці. Зазначені наслідки стресу на робочому місці негативно впливають на діловий імідж та конкурентоспроможність підприємства, а в грошовому еквіваленті призводять до значних фінансових втрат.

Захистити і зміцнити здоров’я, добробут і продуктивність як всього колективу, так і кожного окремого працівника – є одним з пріоритетних завдань у роботі ДП «Компаніївський лісгосп». Адміністрація лісгоспу та профспілковий комітет спільно дбають про безпеку та охорону праці на виробництві. У 2015 році по ДП «Компаніївський лісгосп» нещасних випадків виробничого характеру не було, за даний період не виникало загорань, пожеж в спорудах, адміністративних будівлях по підрозділах підприємства, також не виникло дорожньо-транспортних пригод з транспортними засобами лісгоспу. Завдяки укладанню колективного договору забезпечено належне фінансування та виконання комплексних заходів з охорони праці.

 Видано наказ по підприємству №54 від 20.04.2016р. про проведення Тижня охорони праці та Всесвітнього дня охорони праці, розроблено та затверджено план заходів по підприємству, створений організаційний комітет, який у кожному підрозділі розповів про природу стресу і механізм його впливу на кожну людину та підприємство.

 Згідно затвердженого плану заходів з 25 по 28 квітня 2016 року на підприємстві проведені наступні заходи:

- проведені обстеження і цільові перевірки стану охорони праці та промислової безпеки Компаніївського та Кіровоградського лісництв. По підсумках перевірок складений комісією акт проведення Дня охорони праці та культури виробництва від 27.04.2016р. ;

- за участь та трудове досягнення в конкурсі «Кращий працівник» переможцем визначено водія 2 класу Кіровоградського лісництва Шевченко Леоніда Миколайовича який працює в лісовому господарстві на даній посаді 12 років і 7 місяців;

- підсумки проведення Тижня охорони праці та Всесвітнього дня охорони праці на підприємстві, вказані в оціночному листі стану охорони праці і культури виробництва та розглянуті на нараді.

 

 

Інженер з охорони праці

Артеменко В.І.

Переглядів: 400 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: