Головна » 2019 » Липень » 11 » Санітарні рубки – вимушений захід боротьби з шкідниками лісу
09:34
Санітарні рубки – вимушений захід боротьби з шкідниками лісу

Протягом останнього десятиріччя санітарний стан лісів України, в тому числі і лісів Кіровоградщини, різко погіршився внаслідок негативної дії глобальних змін клімату. Підвищення температури та зменшення опадів призвело до зростання площ всихаючих насаджень, а також масового пошкодження їх шкідниками та хворобами. Відбувається всихання насаджень більшості лісоутворюючих порід.

Щоб посилити біологічну стійкість лісових насаджень та запобігти їх захворюванню і пошкодженню, лісогосподарські підприємства вимушені проводити санітарні рубки,  які є ефективним заходом оздоровлення лісів.

У першому півріччі 2019 року в ДП «Компаніївський лісгосп» проведено заходи з поліпшення санітарного стану лісів на площі 41 га, вибіркові санітарні рубки – на 40 га, суцільні санітарні рубки – на 1 га.

 

На початку липня спеціалісти ДСЛП «Херсонлісозахист» провели чергове обстеження дубових, ясеневих та акацієвих лісових насаджень  Компаніївського лісгоспу на загальній площі 37.7 га. У вибіркові санітарні рубки призначили: по Кіровоградському лісництву –  22,1 га,  Компаніївському – 7,8 га, Новгородківському– 16,1 га.

Тому, з метою мінімізації втрат у лісовому господарстві, Компаніївський лісгосп  в другому півріччі поточного року має активізувати роботу з недопущення поширення шкідників та боротьби з ними

 Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

 ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 365 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: