Головна » 2019 » Липень » 18

Цього тижня в Харкові проходить семінар-тренінг, організований задля обміну досвідом між фахівцями й науковцями лісового господарства України та Турецької Республіки в напрямку впровадження біологічних засобів захисту лісу.
Так, 8 липня в Українському науково-дослідному інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького пройшла теоретична частина, де було заслухано доповіді учасників.
Під час практичної частини буде проведено випуск ентомофагів у природне середовище державних лісогосподарських підприємств Харківського та Сумського обласних управлінь лісового та мисливського господарств.
У семінарі беруть участь науковці та представники лісового господарства з Турецької Республіки, ДАЛРУ, УкрНДІЛГА, Харківського ОУЛМГ та лісозахисних і лісогосподарських підприємств України.
Останнім часом внаслідок змін клімату в різних регіон ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Додав: Юлия | Дата: 18.07.2019 | Коментарі (0)

Нагадуємо, на сайтіДержлісагентства https://bit.ly/2S3RbbI Ви можете дізнатися про:

- відтворення лісів

- реєстри лісорубних квитків

- плани лісонасаджень

- перевірити легальність лісопродукції

- електронний перелік виданих сертифікатів&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 287 | Додав: Юлия | Дата: 18.07.2019 | Коментарі (0)

9 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський з метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання лісових ресурсів, протидії незаконним рубкам і нелегальному обігу деревини підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів».
В Указ, зокрема, надано доручення Кабінету Міністрів України підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект, в якому передбачити:
- запровадження порядку реалізації деревини на конкурсних засадах;
- створення системи контролю та відстежування обігу деревини на ринку з моменту її заготівлі до реалізації шляхом функціонування загальнообов’язкової для всіх постійних лісокористувачів єдиної державної системи електронного обліку деревини;
- встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності за неподання, ... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: Юлия | Дата: 18.07.2019 | Коментарі (0)

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що до початку сезону полювання 2019/20 рр.на Кіровоградщині заборонено здійснювати полювання. Представники державної лісової охорони постійно проводять заходи з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. З початку року представниками державної лісової охорони в мисливських угіддях проведено 430 рейдів з участю 1155 чоловік та виявлено 19 випадків порушень правил полювання. Громадянами сплачено штрафів на суму 4 165 грн.
Основною причиною порушень є недотримання громадянами ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство», а саме здійснення полювання без наявності визначеного переліку документів. До нього віднесено посвідчення мисливця; щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тв ... Читати далі »

Переглядів: 281 | Додав: Юлия | Дата: 18.07.2019 | Коментарі (0)