Головна » 2018 » Березень » 12 » Співпраця лісівників із землевпорядниками є нагально необхідною.
10:52
Співпраця лісівників із землевпорядниками є нагально необхідною.

10 березня – професійне свято землевпорядників України. Професія землевпорядника завжди користувалася повагою тому, що вона присвячена безцінному скарбу країни - її землі, а особливу важливість вона придбала в світлі проведення земельної реформи.

Співпраця фахівців Компаніївського лісгоспу із землевпорядниками Кіровоградщини є нагально необхідною. Загалом лише 22 відсотки земель державного лісового фонду закріпленого за ДП «Компаніївський лісгосп» мають на даний час правовстановлюючі документи. Враховуючи те, що земля може стати товаром з прийняттям нового земельного законодавства, лісгоспу потрібно як найшвидше вирішувати це питання. А це – виготовлення правовстановлюючих документів на передані землі лісовим господарствам, на яких створювались нові ліси, подальша передача малопродуктивних та деградованих земель лісогосподарському підприємству під лісорозведення, за переведення яких у статус лісових вони зазнають найменших втрат, що особливо актуально зараз, коли всі лісогосподарські заходи здійснюються за власні кошти підприємств та узаконення земель державного лісового фонду.

Фахівці Компаніївського лісгоспу тісно співпрацюють у цьому напрямку із землевпорядниками Головного Управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. У 2017 році з їх професійною допомогою ДП «Компаніївський лісгосп» виготовлено правовстановлюючих документів на 182,1 га земель лісового фонду.

Зусиллями фахівців земельної служби проводяться робота щодо ведення Державного земельного кадастру, інвентаризації та грошової оцінки, ведення землеустрою. Землевпорядкування сьогодні можна здійснювати і сучасними безпілотними літальними апаратами, з допомогою яких з достатньою точністю можна провести землевпорядні роботи на території держлісфонду.

З нагоди професійного свята землевпорядників лісівники Компаніївщини зичать всім землевпорядникам, з якими тісно співпрацюють у вирішені земельних питань лісового фонду, міцного здоров’я, успіхів у почесній і відповідальній справі і задоволення від своєї праці.

Сергій Леонтьєв,

Інженер лісових культур ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 404 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: