Головна » 2019 » Жовтень » 4 » Учені-лісівники НУБіП України на світовому конгресі IUFRO
08:18
Учені-лісівники НУБіП України на світовому конгресі IUFRO

Весняна Бразилія у сонячному місті Курітіба зібрала науковців-лісівників з усього світу на черговий XXV конгрес IUFRO (Міжнародний союз лісових дослідницьких організацій) (29.09 – 5.10.2019) під назвою «Лісові дослідження і співпраця для сталого розвитку». Науковців і політиків з понад 90 країн світу, біля 3 тис. учасників зумів прийняти виставковий центр, театр та університет штату Парана, які компактно розташовані на окраїні міста.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u142/cur_2.jpg

 

 

 

 

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u142/cur_1.jpg

Надзвичайно потужний науковий десант (5 осіб) із НУБіП України представляє нашу державу на цьому форумі, як правило, за гранти міжнародних організацій, що в свою чергу свідчить про визнання наукових доробків наших науковців. У перші дні конгресу після помпезного його відкриття уже встигли доповісти результати своїх досліджень проф. Сергій Зібцев та доц. Іван Лакида, прийняти участь у виставці та у засіданні міжнародної сертифікаційної організації FSC доц. Павло Кравець, директорському форумі IUFRO проф. Петро Лакида. Надзвичайно приємно, що на конгресі представлене студентство нашого університету. Так студент другого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства Володимир Кравець разом із 15 студентами-лісівниками з усього світу виборов право представляти міжнародну студентську організацію (ISA) на конгресі, де веде активну роботу з пропагування українського лісівництва, студентства, університету і країни в цілому.

Дружні зустрічі й спілкування з грантами світової лісівничої науки (Вернер Курц, Канада; Чад Олівер, США; Анатолій Швиденко, Австрія і багато інших) надихає учасників української команди учених-лісівників до подальшої продуктивної праці на благо українського лісу, на благо університету, за сталий розвиток усієї України.

 

Конгрес продовжується, ще 4 продуктивні дні включно з 5-м жовтня… Коли в Україні наступають перші осінні сутінки – в Бразилії яскраве ранкове сонце осяває весняну зелень і кличе до роботи…

Петро Лакида,директор ННІ лісового і садово-паркового господарства

https://www.openforest.org.ua/123627/

 

Переглядів: 293 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: