Головна » 2018 » Січень » 30 » Урочистості з нагоди Дня Соборності України
12:53
Урочистості з нагоди Дня Соборності України

Працівники Компаніївського лісгоспу взяли участь в урочистих зборах з нагоди Дня Соборності України, які відбулися 22 січня 2018 року в залі засідань Будинку рад Компаніївського району за участю керівництва району, представників трудових колективів, молоді, учасників АТО.

День Соборності України – велике державне свято. В історії українського народу є факти, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день.

22 січня 1918 року було прийнято ІV Універсал Української Центральної Ради, яким проголошено незалежність Української Народної Республіки. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар державності. З прагненням єдності, свободи утворено перший живий трьохмільйонний ланцюг єднання від Львова до Києва у 1990 році, відбувся Помаранчевий Майдан у 2004 році та Революція Гідності у 2014-му.

Поряд з борцями за незалежну і соборну Україну у ХХ столітті учасники зібрання згадували усіх Героїв Небесної Сотні, захисників, волонтерів, які ціною життя і здоров’я відстоюють територіальну цілісність України, усіх борців за українську державність.

Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих за незалежність України та поклали квіти до Монументу патріотам України.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 373 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: