Головна » 2019 » Липень » 1 » Увага: у лісах Кіровоградщини найвищий клас пожежної небезпеки
09:34
Увага: у лісах Кіровоградщини найвищий клас пожежної небезпеки

На території області утримується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Високі температури повітря є передумовою виникнення лісових пожеж. Тому лісівники звертаються до громадян з проханням утриматися від відвідин лісових насаджень, не розкладати багать і не палити в лісі.

Звертаємо увагу на те, що під час надзвичайної пожежної небезпеки діє заборона на відвідування громадянами лісових насаджень і на в’їзд до лісів автотранспортними засобами.

Для забезпечення протидії лісовим пожежам працівники лісового господарства вживають низку заходів: відбувається цілодобове чергування, ведеться постійне патрулювання рейдових бригад щодо недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах та відеоспостереження за хвойними насадженнями.

У більшості випадків пожежі в лісових масивах трапляються через людську недбалість. Тож під час пожежонебезпечного періоду лісівники докладають усіх зусиль для запобігання виникненню загорянь у зелених насадженнях.

З метою попередження виникнення пожеж у 2019 році створено 191 км мінералізованих смуг та проведено догляд за ними на протязі 1864 км, перекрито 1079 позапланових доріг і виставлено 205 штук наглядної агітації на протипожежну тематику вздовж доріг та в місцях масового відпочинку населення. Проведено 517 рейдів.

Станом на 27 червня в Кіровоградській області не зареєстровано лісових пожеж.

Нагадуємо: згідно зі ст. 77 Кодексу України про адмінправопорушення, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачений штраф на громадян у розмірі від 85 до 255 грн., на посадових осіб – від 255 до 850 грн.

http://lis-kr.gov.ua/news/view/item/27.06.2019-uvaga-u-lisah-kirovogradshini-najvishij-klas-pozhezhnoi-nebezpeki

 

Переглядів: 348 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: