Головна » 2020 » Серпень » 12 » В Кіровоградському лісництві позапланово створюють мінералізовані смуги
08:39
В Кіровоградському лісництві позапланово створюють мінералізовані смуги

Територія лісових насаджень урочища «Салганні піски» загальною площею 178 га Кіровоградського лісництва ДП «Компаніївський лісгосп» розміщена в межах міста Кропивницький. Враховуючи рекреаційне навантаження на приміські ліси, працівники лісництва докладаються значні зусилля та кошти для запобігання та боротьби з лісовими пожежами у цих лісах.

Одним з ефективних способів гасіння та недопущення лісової пожежі є мінералізовані смуги. Створюються мінералізовані смуги механізовано. Трактором з навісним інвентарем проводиться обробіток грунту на певну ширину. Мінеральний шар грунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Така смуга перешкоджає поширенню низових пожеж. 

Протягом першого півріччя поточного року в Кіровоградському лісництві створено 15 км нових мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 76 км, - перекрито 28 позапланових лісових доріг.

Довготермінові аномальні температурні умови цього літа створюють в лісах складну пожежонебезпечну обстановку і тому лісівники продовжують створювати мінсмуги позапланово. Влаштовує нові мінсмуги і проводить механізовані догляди за ними в Кіровоградському лісництві, вже понад 20 років, високопрофесійний механізатор Микола Русол.

Лісова охорона Кіровоградського лісництва закликає мешканців обласного центру бережливо ставитись до лісу, а також поважати працю лісівників.

Ліс – зелений скарб Кіровоградщини, збережемо його разом!

 

Яна Прозор,

помічник лісничого Кіровоградського лісництва

 

Переглядів: 194 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: