Головна » 2020 » Жовтень » 27 » В Новгородківському лісництві практикують поліпшену технологію підготовки грунту
15:39
В Новгородківському лісництві практикують поліпшену технологію підготовки грунту

 

Лісівники Новгородківщини довго чекали осінніх дощів, щоб розпочати осінню лісокультурну кампанію.

Цього року на осінь  в Новгородківському лісництві заплановано провести підготовку грунту на площі 14,8 га, лісовідновлення – на площі 3,4га, створення захисних лісових насаджень на виконання завдань регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини» – на площі 10 га.

Пройдені дощі на початку жовтня  значно полегшили роботу з підготовки грунту під лісові культури.  Цьогоріч на прийнятих до складу лісового фонду еродованих землях в кв.36 вид. 2.3 на площі 10 га  перший етап  підготовки грунту під захисні лісові насадження,   дискування і оранку борозен через 3м, ми провели у вересні. Наразі, з метою забезпечення якісної підготовки грунту, для знищення травяної рослинності знову проводимо дискування площі  і розпушуємо грунт повторною оранкою. Так ми практикуємо примінення поліпшеної технології  підготовки грунту для степового лісорозведення,  чим забезпечуємо хорошу приживлюваність лісових культур.

 Після завершення робіт з підготовки грунту на цій  площі будуть створені захисні лісові насадження з головною породою дуб звичайний.

Андрій Бабичевський,

лісничий Новгородківського лісництва

 

Переглядів: 185 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: