Головна » 2020 » Жовтень » 4 » В обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії
14:51
В обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії

Другого жовтня відбулося засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства. Розглянули окремі питання ведення лісового господарства підприємствами Кіровоградської області.

Заступник начальника управління Олександр Кваша, виступаючи, відмітив, що нинішнього року лісогосподарськими підприємствами проведено реконструкцію лісових автомобільних доріг протяжністю 4,8 км. Зокрема, Оникіївський лісгосп реконструював 1,2 км доріг, Олександрівський лісгосп - 1 км і Чорноліський лісгосп – 2,6 км.

Як зазначила Ірина Кузь, на території лісового фонду лісогосподарських підприємств налічується 56 об’єктів та територій природно-заповідного фонду  загальною площею 22215,72 га, у тому числі загальнодержавного значення - 11 об’єктів загальною площею 4008 га, з них дендрологічні парки - 1 об’єкт площею 109 га, заказників - 8 об’єктів площею 3889,9 га, пам’ятки природи - 2 об’єкти площею 9,1 га, місцевого значення - 45 об’єктів загальною площею 18207,72 га, з них регіональний ландшафтний парк – 1 об’єкт площею 8239,7 га, заказники – 19 об’єктів площею 8414 га, пам’ятки природи – 10 об’єктів площею 77,22 га, заповідні урочища – 15 об’єктів площею 1476,8 га. На утримання об’єктів ПЗФ у 2020 році витрачено 3562,6 тис. грн. 

Голова обласної лісівничої профспілки Марина Слюсарова інформувала присутніх щодо соціального захисту працівників, пенсіонерів та ветеранів праці і війни державних лісогосподарських підприємств області.

Зазначалось, що обласна профспілка налічує 1135 членів профспілки, з них 785 працівників та 350 ветеранів галузі. На всіх підприємствах діють колективні угоди, в яких передбачено зобов’язання з метою врегулювання виробничих, трудових та соціально-економічних інтересів роботодавців та  працівників і ветеранів галузі.

М. Слюсарова відмітила, що середня заробітна плата по підприємствах становить 13 152 грн., проте в підприємствах степових лісгоспів вона залишається вкрай низькою через недостатнє бюджетне фінансування.

Значна робота в 2020 році проводилась адміністрацією підприємств і профкомами із забезпечення належних умов охорони праці, організації оздоровлення та відпочинку. 74 працівників та дітей побували у визначних місцях України, ознайомились із історією та традиціями. Це, звичайно менше ніж у попередні роки, адже карантин та зменшення реалізації через пандемію внесли свої корективи, зауважила голова профспілки.

Ветеранів галузі адміністрація та профкоми підприємств вітають з нагоди державних та професійного свят, при необхідності надається матеріальна допомога.

За результатами засідання перед його учасниками було поставлено завдання щодо забезпечення посиленої охорони лісових масивів від пожеж та порушень лісового законодавства, а також наголошено на посиленні співпраці із ЗМІ стосовно інформування населення про пожежну обстановку та про відповідальність громадян за порушення правил пожежної безпеки в лісах.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 http://lis-kr.gov.ua/news/view/item/2.10.2020-v-oblasnomu-upravlinni-lisovogo-ta-mislivskogo-gospodarstva-vidbulos-zasidannya-kolegii

 

 

Переглядів: 182 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: