Головна » 2016 » Травень » 18 » Відзнаки Х Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв
11:13
Відзнаки Х Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

З 11-13 травня 2016 року в м. Черкаси  на базі Черкаського обласного центра роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради відбувся Х Всеукраїнський зліт  учнівських шкільних лісництв. Участь у Зльоті взяли  команди з 23-ох областей – загалом 126 учасників з усієї України. 

 Привітали учасників змагань та гостей перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич , начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко , голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, менеджер розвитку та комунікацій FFC України Данилюк Анна .

Кіровоградщину за зльоті юних лісівників  представляла команда шкільного лісництва «Зелена планета» Компаніївської ЗОШ І-ІІІ ст. :  Вікторія Бойко, Дарина Колтунова та Вікторія Балабушка.

         Юні лісівники яскраво та цікаво презентували роботу шкільного лісництва, Їх виставка-презентація була змістовною, інноваційною, а іграшки зроблені власноруч учнями шкільного лісництва креативними та яскравими.

                                                                                         

         Високий рівень знань, повноту та логіку викладення теоретичної частини дослідження при захисті науково-дослідницької роботи показала Вікторія Балабушка  .

Після плідної, напруженої праці  дітям провели екскурсію по м. Черкаси, розповіли про виникнення козацького міста. Діти  відвідали курган Слави, пам’ятник Богдану Хмельницькому.

Наступного дня учасників зльоту зустрічало історичне місто Чигирин. Там учасники зльоту побували в реставраційному відтворенні історико-архітектурного комплексу «Резиденція Б. Хмельницького», піднялися на пагорб до Чигиринської фортеці.

Юні лісівники відвідали реліктовий лісовий масив, який має історичне та природоохоронне значення – Холодний яр,  православний монастир, заснований в лісовому урочищі на місці скіфського Мотронинського городища - Мотронинський монастир. Також побували біля Дуба Максима Залізняка — 1 100-літній дуба, що росте на південному схилі Кириківського яру на території урочища Холодного Яру за селищем Будою Чигиринського району Черкаської області.

Цікавим було і знайомство учасників зльоту із  роботою шкільного лісництва Трушівської ЗОШ. На території закладу гості висадили пам`ятну алею з ялівців. В останній день перебування в  м. Черкаси учні  відвідали Черкаський зоопарк.

Від організаторів  X Всеукраїнського зльоту  учнівських шкільних  лісництв  грамоту за плідну працю на користь  галузі лісового господарства та вагомий особистий внесок у підготовку учнів до всеукраїнського зльоту отримала керівник шкільного лісництва  Світлана Владиславівна Полтавець.

Інженер лісового господарства Компаніївського лісгоспу Ольга Артеменко, яка опікується роботою шкільного лісництва, також нагороджена грамотою за високий організаційний рівень підготовки учасників зльоту від Кіровоградщини. Команда  юних лісівників Кіровоградщини «Зелена Планета» отримала від Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Почесну грамоту за активну участь  у фінальному етапі Х Всеукраїнського зльоту  учнівських лісництв.

Та найприємнішою нагородою для лісової Кіровоградщини стала чергова перемога Вікторії Балабушки, яка виборола почесне призове ІІІ місце  за захист науково-дослідницької роботи «Дослідження етіології та патогенезу поперечного раку дуба звичайного на території Компаніївського лісового господарства». 

Так тримати, наша Вікторіє! Лісова родина Кіровоградщини вітає ТЕБЕ!

 

Компаніївське лісове господарство дякує начальнику Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталії Олександрівні Ревенко за підтримку та співпрацю, педагогічному колективу Компаніївської ЗОШ  та батькам юних природолюбів за виховання у  талановитої молоді шанобливого ставлення до природи та любові до лісу.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 497 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: