Головна » 2021 » Травень » 18 » Вихованці шкільного лісництва «Зелена Планета» здійснити віртуальні екскурсії до музеїв ЛІСУ
08:55
Вихованці шкільного лісництва «Зелена Планета» здійснити віртуальні екскурсії до музеїв ЛІСУ

Напередодні Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня, вихованці шкільного лісництва «Зелена Планета», що діє при КЗ «Компаніївське НВО» здійснили цікаву он-лайн екскурсію до музеїв лісу в різних областях України. Де побували юні лісівники Компаніївщини можна подивитись за посиланнями:

 

https://www.youtube.com/watch?v=COV124osdyk&t=25s

https://www.youtube.com/watch?v=w5KQRXW_FAU

https://rawalis.net/lisgosp/muzei-lisu.html

https://https://tlu.kiev/ua/lis-dlja-zhittja-muzeji-lisu-ta-dendroparki.html

https://muzey-dokm.pp.ua/filiyi/velykoanadolskyj-muzej-lisu

 

Лісівники створюють Музеї ЛІСУ з метою виховання в молоді та громадськості шанобливого ставлення до природи, розширення знань про ліси.

 Широка галерея стендів у музеях Лісу розповідає про тваринний та рослинний світ лісів. В Музеях лісу представлені експозиції про лісовий фонд України та окремих лісових господарств, колекції зразків деревини, колекції зразків насіння, стенди з представниками флори та фауни Червоної книги України, опудала тварин і птахів, антикваріатні лісогосподарські інструменти та документи, стенди з історією лісових господарств тощо.

Окремі експозиції музеїв розповідають про історію розвитку лісу, галузі лісового господарства України.

Переглянувши музейні відео,  вихованці гуртка отримали незабутні враження – вони ніби перечитали сторінки історичної книги лісового господарства різних регіонів України. Юних лісівників Компаніївщини  захопили своєю красою і  цікаво облаштовані території навколо музеїв Лісу, облаштовані екологічні стежки та куточки відпочинку. Приємно, що для здобувачів освіти під відкритим небом там працюють навчальні класи .

Вихованці «Зеленої планети», побувавши в музеях лісу віртуально, мріють побувати там реально і наочно побачити всі експозиції музеїв та помилуватися лісовою красою територій довкола них.

Оскільки музеї лісу занесені до туристичних маршрутів за місцем знаходження, то здійснення мрій юних природолюбів Компаніївщини зовсім реальні.

 

 

Світлана Полтавець,

керівник шкільного лісництва «Зелена Планета»

 

Переглядів: 180 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: