Головна » 2017 » Липень » 28 » З початку року в лісах Кіровоградщини ліквідовано п'ять пожеж
10:12
З початку року в лісах Кіровоградщини ліквідовано п'ять пожеж

З початку року працівниками державної лісової охорони ліквідовано п'ять пожеж на площі 1,75 га в лісах Кіровоградщини. Найбільш поширеною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – непогашене вогнище, кинутий недопалок і т. ін. Спричинити лісову пожежу може також випалювання залишків сухої рослинності на сільгоспугіддях, які межують з лісом.

Працівники державної лісової охорони спільно з працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів продовжують здійснювати профілактичні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж. Упродовж 2017 року на території державного лісового фонду області проведено 820 рейдів. На трьох порушників накладено штрафи у загальній сумі 680 грн.

Обласне управління лісового та мисливського господарства звертає увагу на те, що на території області рівень пожежної небезпеки продовжує залишатися високим.

Шановні громадяни! Будьте пильними й дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку у зелених зонах, аби не допустити виникнення пожеж. Якщо ви виявили загоряння у лісі, потрібно телефонувати за номером 101 або на «гарячу лінію» обласного управління лісового та мисливського господарства – (0522) 22-06-03.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 372 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: