Головна » 2016 » Квітень » 4 » Зробити корисне насправді просто
20:34
Зробити корисне насправді просто

Нарешті прийшла весна, а з нею гарна погода. Настали сприятливі умови відпочинку на свіжому повітрі.  Ніщо так не радує людину, як єднання з природою. Багато людей бажають приємно та з користю провести час і відпочити від буденності.

Все більше відпочиваючих можна зустріти вже і у лісовому насадженні на березі водойми туристичного об’єкту  Кіровоградщини – «Андріанів став», що  прилягає до лісового масиву державного значення, який знаходиться на балансі державного підприємства «Компаніївське лісове господарство».

Зелені насадження - цілий світ, наповнений життям. Їх раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безвідповідальне ставлення призводить до значних проблем, які в майбутньому можуть торкнутися усіх.

Кожен відвідувач лісу бажає подихати свіжим повітрям, помилуватися краєвидами та відчути затишок та спокій. Але не завжди наші уявлення співпадають з реальною картиною.

Про те, що в лісі не можна залишати сміття, недопалки і вогнища знають усі. Але, на жаль, не всі дотримуються цих елементарних правил й не рідко лісові масиви нагадують стихійні сміттєзвалища. Одноразовий посуд, порожні скляні та пластикові пляшки, бляшанки -  це не тільки атрибути проведеного відпочинку, а й сліди навмисного засмічення.  Які не тільки зменшують «естетику» лісу, але й погіршують екологічний стан довкілля, від цього страждає флора та фауна.

Засмічення різноманітним непотребом погіршує санітарний стан масивів, може спричинити виникнення хвороб, епідемій та лісових пожеж.

 Лісівники усіма силами намагаються зберігати лісові насадження.

Так 1 квітня, як і щороку на весні, працівники Компаніївського лісгоспу влаштовали прибирання берегової зони Анріанівського ставка. Учасники акції збирали сміття, проводили розчистку лісу. Словом, підготували зелену зону  для приємного відпочинку мешканців та гостей Компаніївщини..

Працівники лісового господарства сподіваються, що відпочивальники  з повагою ставитимуться до їхньої праці і не засмічуватимуть  легені планети.

 

Адже те, що необхідно берегти ліс, не завдавати йому шкоди, не смітити –  істини відому кожному. І поки  ми всі не усвідомимо, що чисте навколишнє середовище – це майбутнє наших дітей, а купи сміття продовжуватимуть рости – доти ми будемо країною без майбутнього.

Зробити корисне насправді просто: необхідно прибирати  сліди власного відпочинку та не засмічувати зелені насадження.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 389 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: