Головна » 2014 » Червень » 18

Стихійні сміттєзвалища – одна з найбільших проблем сьогодення.
Особливо від цього потерпають ліси. Адже у місцях масового відпочинку, навіть у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства і неохайності: папір, поліетилен, пластик, консервні банки, чорні плями багаття, різні виробничі і побутові відходи. Враження таке, ніби тут бенкетувала якась нечиста сила. До речі, бляшана консервна банка повністю зникає лише через 100 років, алюмінієва – 500, а поліетилен – 250 років. Скляні пляшки та бите скло практично вічні. Таким чином, смітимо на століття.

І якщо ви не взяли дітей у ліс на прогулянку і вони не побачать цього страхіття та тих збитків, які завдають йому люди, то, мабуть, і шкодувати не варто. Коли на кожному кроці діти бачитимуть знущання над природою, то в кінці кінців звикнуть до цього і вважатимуть, ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: Юлия | Дата: 18.06.2014 | Коментарі (0)

На сьогодні актуальною залишається проблема самовільних рубок лісу. Ми нажаль продовжуємо нищити природне середовище, по великому рахунку не усвідомлюючи, що поза ним людина існувати не може.. Самовільні рубки призводять до низки негативних соціальних, економічних і екологічних наслідків та безпосередньо впливають на добробут місцевого населення.

 Щодо самовільної вирубки лісу, то під цим поняттям розуміють один з видів незаконної рубки, а саме - рубку дерев без наявності дозволу (лісорубного квитка ,який видається згідно зі ст. 69 Лісового кодексу).

.Керуючись лісовим  законодавством,  державна лісова охорона постійно  здійснює контроль  за станом ведення лісового ... Читати далі »

Переглядів: 751 | Додав: Юлия | Дата: 18.06.2014 | Коментарі (0)