Головна » 2016 » Серпень » 09

 

6 - 7 серпня 2016 року відкрився сезон полювання на пернату дичину, який минув без нещасних випадків по районах .

Мисливствознавці Компаніївського ,Кіровоградського та Новгородківського району представники державної лісової  охорони, правоохоронних органів провели спільний рейд  в мисливських угіддях трьох районів, в ході яких було виявлено 2 випадків адмінпорушення правил полювання про що було складені протоколи

 У цих випадках мисливці вийшли на полювання без необхідних документів, тим самим поруши ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: Юлия | Дата: 09.08.2016 | Коментарі (0)

Держлісагентство отримало всі погодження від органів влади до проекту нових правил санітарно-оздоровчих заходів у лісах України. Залишився останній крок – ухвалити їх на засіданні Уряду. Про це повідомила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевична своїй сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/kristina.yushkevych/posts/779022738907688).

Вона нагадала, що на виконання доручення Кабінету Міністрів України Держлісагентство утворило робочу групу за участю представників заінтересованих центральних органів виконавчої влади, наукових установ, громадських екологічних організацій, експертів Світового банку і журналістів для удосконалення нормативно-правових актів зі здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

За результатами роботи ці ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: Юлия | Дата: 09.08.2016 | Коментарі (0)

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич прокоментувала обшуки лісогосподарських підприємств прокуратурою та СБУ.

«Гаряча пора почалася для «чорних лісорубів». Ми почали викривати корупцію, яка роками не давала можливості припинити незаконну вирубку лісу та зловживання в лісовій галузі. Як було обіцяно, на днях відбуваються масштабні перевірки лісових господарств у різних регіонах України. Ці заходи покликані звести нанівець потуги ділків, що промишляють незаконною вирубкою лісів», - наголосила Христина Юшкевич.

Т.в.о. Голови Держлісагентства також висловила вдячність правоохоронним органам, прокуратурі та СБУ за посилення співпраці та зазначила, що сприятиме і допомагатиме їм у цій нелегкій боротьбі.

За її словами, уже до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 300 працівників лісової охорони та звільнено – 50. За покривання незаконної рубки звільнено 5 керівників де ... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: Юлия | Дата: 09.08.2016 | Коментарі (0)

2016 рік для лісової галузі, можна сказати, стресовий. Держава різко призупинила фінансування лісогосподарських заходів. Нересурсні області мусять виживати будь-якою ціною. Про те, як у таких умовах працює лісова галузь Кіровоградщини, розповідає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія РЕВЕНКО:

- За перше півріччя нинішнього року лісова галузь області не втратила позицій по пріоритетних напрямках роботи. Лісівники області забезпечили виконання всіх планових заходів лісогосподарської діяльності. За кошти від реалізації лісопродукції створено 657 гектарів лісових насаджень, 217 з яких – захисні, а 440 – лісовідновлення на площах рубок ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: Юлия | Дата: 09.08.2016 | Коментарі (0)