Головна » 2016 » Серпень » 10

Девізом вихованців шкільного лісництва ДЕГО «Флора» стало народне прислів’я: «Не кажи – не вмію, а кажи – навчуся».Саме тому, на першому місці в учнівському лісництві – практична діяльність.

Під час візиту школярів до Кіровоградського лісництва, їм було довірено відповідальну справу – черенкування ялівця козацького. Лісівники навчили учнів виконувати  всі процеси – відбір черенків з нижньою здерев’янілою частиною та обов’язково наявною «п'яткою» (шматочком старої кори і деревини), видалення  розгалуження, розташованого в нижній частині черешка, обробку в коренеутворювачі та висадку.Діти відповідально поставилися до завдання, виконували всі н ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: Юлия | Дата: 10.08.2016 | Коментарі (0)

На території Кіровоградщини спостерігається спекотна погода. Лісові пожежі дуже небезпечні. Вони пошкоджують або повністю знищують ліс разом з підліском і ґрунтовим покривом на великих площах. Поряд з деревиною пожежі знищують місця поселень лісових тварин. Вони негативно впливають на відновлення лісу та продуктивність нових насаджень. У природи немає поганої погоди, але нинішнє аномальне жарке літо призводить до виникнення пожеж.

Лісові пожежі здебільшого виникають у хвойних лісах, особливо в літку. Однією з головних причин їх є ї недбале поводження людей з вогнем у лісі: залишення непогашених вогнищ, недокурків, сірників, тліючих мисливських пижів та інше. Лісові пожежі можуть виникнути і від блискавок, і самозаймання органічної речовини. < ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: Юлия | Дата: 10.08.2016 | Коментарі (0)