Головна » 2021 » Лютий » 15 » Дбаючи про птахів – ми дбаємо про ліс!
10:02
Дбаючи про птахів – ми дбаємо про ліс!

У грудні у  всесвітній День клімату стартувала загальнодержавна акція «Нагодуй птахів взимку». Учасники акції закликали дорослих і дітей розвісити в себе на подвір'ї годівнички та допомогати птахам пережити зиму.

Найчастіше приходять на допомогу птахам вихованці шкільних лісництв та екологічних гуртків. Вони виготовляють і розвішують годівнички та підгодовувоють  птахів різним кормом протягом холодної пори року.

Уляна Балабушка – учениця шкільного лісництва «Зелена Планета», що діє при КЗ «Коомпаніївське НВО», донька лісівників Компаніївського лісгоспу дбає про зимуючих птахів  не лише спільно з гуртківцями в школі.

Вона щодня підгодовує крилатих друзів лісу  разом з батьками та своєю меншою сестричкою Настунею біля свого будинку, який знаходиться поруч з лісом. Збираючись на прогулянку дівчатка обов’язково беруть  із собою жменьку зерна або крупи, несмаженого насіння чи крихти хліба, щоб наповнити ними годівнички. 

Діти фахівців лісового господарства добре обізнані із тим, що підгодівля птахів взимку сприяє не лише їх виживанню, а й подальшому розселенню і гніздуванню птахів на даній території. А птахи - співучі санітари лісу, які знищують велику кількість шкідників лісу. Тому, дбаючи про птахів – ми дбаємо про ліс!

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 181 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: