Головна » 2021 » Лютий » 15

14 лютого - неофіційне свято, але широко відзначається в професійному світі День комп'ютерника.  Саме 14 лютого 1946 науковому світу і всім зацікавленим був продемонстрований перший реально працюючий електронний комп'ютер ENIAC я (Електричні Числовий Інтегратор І обчислювач). Комп'ютерна індустрія розвивається рік від року, видаючи споживачеві відмінні результати у вигляді новітніх розробок в галузі комунікацій.

Цей день, без сумнівів, можна назвати днем кожного з нас. Адже в сучасному світі неможливо обійтися без комп'ютера.     Інноваційні технології, комп’ютеризація давно стали частиною повсякденної роботи у різних галузях. Винайдено чимало цікавих ноу-хау і для лісового господарства.

 Ко ... Читати далі »

Переглядів: 197 | Додав: Юлия | Дата: 15.02.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні, 15 лютого, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав, а також 32-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з території Демократичної Республіки Афганістан. З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку.

 Працівники Компаніївського лісгоспу схиляють голови перед світлою пам’яттю полеглих у боях воїнів. Вічна їм слава та пам’ять людська.

Ми вшановуємо тих, хто пережив цю війну. Хай береже Господь цих людей від усякого лиха. Адже вони вже герої, тому що залишилися живими, пройшовши страшними стежками Афганської війни.

< ... Читати далі »
Переглядів: 168 | Додав: Юлия | Дата: 15.02.2021 | Коментарі (0)

На снігу у лісі можна побачити багато слідів звірів. Найбільше слідів можна побачити у місцях підгодівлі диких тварин. Біля годівниць сніг рясно списаний від печатками лап козуль, зайців, птахів, дикого кабана.

За слідами фахівці можуть визначити дуже багато. Наприклад, якій тварині вони належать, куди вона прямувала і пересувалася повільно або швидко, свіжість сліду, що тварина намагалася зробити.

Залишений твариною слід допоможе фахівцю визначити вид тварини. Щоб з’ясувати, кому належить слід, треба знати, як виглядає тварина, де вона проживає та як пересувається.

Сліди зайця: відбитки задніх лап значно більші за відбитки передніх. Вони розташовані групами по чотири відбитки: два великих, паралельних один одному, попереду ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: Юлия | Дата: 15.02.2021 | Коментарі (0)

У грудні у  всесвітній День клімату стартувала загальнодержавна акція «Нагодуй птахів взимку». Учасники акції закликали дорослих і дітей розвісити в себе на подвір'ї годівнички та допомогати птахам пережити зиму.

Найчастіше приходять на допомогу птахам вихованці шкільних лісництв та екологічних гуртків. Вони виготовляють і розвішують годівнички та підгодовувоють  птахів різним кормом протягом холодної пори року.

Уляна Балабушка – учениця шкільного лісництва «Зелена План ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: Юлия | Дата: 15.02.2021 | Коментарі (0)