Головна » 2021 » Лютий » 17 » Працівники Новгородківського лісництва проводять очистку місць рубок
17:10
Працівники Новгородківського лісництва проводять очистку місць рубок

Працівники Новгородківського лісництва завершили заготівлю хвойної деревини в порядку проведення суцільної санітарної рубки на площі 0,6 га в урочищі «Клинцівське» і приступили до проведення очистки місць рубок.

Очистка місць рубок є дуже важливим лісівничим заходом, від якого залежить успіх поновлення лісу, протипожежний і санітарний стан лісових насаджень.

         В процесі проведення рубки лісу на лісосіці з'явилися так звані порубкові залишки: гілля, вершинки, кора, листя, хвоя і тонкомірні дерева. Порубкові залишки ускладнюють поновлення лісу, заважають підготовці ґрунту під садіння сіянців, догляду за ними і т. і.  У хвойних лісах залишення порубкових залишок на місцях рубок призводить до підвищення пожежної небезпеки і виникнення лісових пожеж. Тому порубкові залишки повинні бути або прибрані з площі і використані, або приведені в такий стан, коли вони не будуть заважати процесу поновлення лісу, а, навпаки, будуть йому сприяти.

Лісівники Новгородківського лісництва очищують порубкові залишки вогневим способом – збирають їх в кучі і спалюють. Такий спосіб очищення галузевими нормативами дозволений в зимовий період, пізньої осені та ранньої весни з 01.11 до 01.04. В період літніх заготівель спалювати залишки заборонено.

         В ці лютневі засніжені дні працівники Новгородківського лісництва, зібрані в кучі порубкові залишки, спалюють в той самий день, поки не засипало їх снігом.

Весна не за горами. Разом із нею лісівники чекають настання лісокультурної кампанії. Навесні тут заплановано провести лісовідновлення, на площі 0.7 га висадять 3,1 тис. штук саджанців акації білої.

 

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 196 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: