Головна » 2021 » Лютий » 4 » У пріоритеті 2021 – розширене відтворення лісів
15:15
У пріоритеті 2021 – розширене відтворення лісів

Компаніївські лісівники  відзвітували перед вище стоячими організаціями  за минулорічну роботу,  проаналізували свої виробничі плюси і мінуси та визначили  основні завдання на 2021 рік.  Пріоритетним напрямком роботи державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» є забезпечення розширеного відтворення лісів, тобто створення нових лісових насаджень в обсягах, що перевищують їх вирубання.

Весною на всіх площах, що вийшли з під вирубок минулого року буде проведено лісовідновлення на площі 0,7 га. Одночасно з лісовідновленням лісівники Компаніївщини щорічно працюють над питанням збільшення лісистості території регіону, створюючи нові ліси на землях, що раніше не були вкритими лісовою рослинністю. На 2021 рік  лісорозведення заплановано на площі 20,0га.

Протягом останніх років лісгосп також практикує проведення заходів сприяння природному поновленню лісів на ділянках, які мають відповідні грунтово-кліматичні умови,  що дає змогу з мінімальними затратами створювати високопродуктивні та біологічно стійкі деревостани протягом короткого періоду. З метою природного відновлення в поточному році заплановано залишити площу 23,1 га, де є  достатня кількість життєздатного самосіву і підросту головної породи акації білої та ясеня звичайного і супутніх порід, що відповідають корінним типам деревостанів.

         Кожне посаджене дерево в степовій зоні України – це неоцінений вклад в екологічне благополуччя довкілля  від лісівників Компаніївського лісового господарства.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 183 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: