Головна » 2021 » Лютий » 1 » Урок-подорож до зимового лісу
10:07
Урок-подорож до зимового лісу

Юні лісівники Компаніївщини  здійснили екскурсію до зимового лісу. Своїх вихованців на практичне заняття до зимового лісу повела керівник шкільного лісництва «Зелена Планета» Світлана Полтавець. Саме у січні-лютому, за планом роботи, школярі-природолюби проводять фенологічні спостереження за зимовими змінами в неживій та живій природі.

Діти із захопленням милувалися красою зимового Компаніївського лісу і виконували цікаві завдання свого вчителя. Вимірювали товщину снігу в різних місцях і переконалися  в тому, що глибина сніжного покрову залежить від наявності перепон на шляху снігу.  Вчилися  визначати назви дерев і кущів, які скинули листя взимку. Пояснювали різницю між деревами і кущами. Знаходили дерева і кущі, на яких залишалися  плоди і насіння. Ні лісівники перепровірили свої знання теоретичних занять про те, що сніг захищає рослини від  холоду; взимку рослини не ростуть, дерева і кущі скинули листя і перебувають у спокої до весни; лише хвойні дерева і кущі зеленіють. Спостерігали за птахами та тваринами, які живуть взимку в лісі, навчилися визначати їх за слідами на снігу та зовнішнім виглядом.

Надихалися свіжим повітрям, помилувалися лісовими краєвидами, зимовою красою природи рідної землі.

На закінчення екскурсійного заняття вихованці отримали від Світлани Владиславівни домашнє завдання: розповісти батькам про те, що бачили на екскурсії, про що дізналися із практичного заняття на природі та чому потрібно допомагати пережити зиму птахам і диким тваринам.

Ну і як же без розваг на прогулянці можуть обійтися діти?!!!  Вихованці раділи засніженій зимі, тішились – скільки вистачило енергії, адреналін зашкалював! Година спілкування із зимовим лісом залишила у серцях дітей незабутні враження…

 

 (За інформацією Світлани Полтавець,

керівника шкільного лісництва «Зелена Планета»)

Переглядів: 201 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: