Головна » 2021 » Лютий » 3 » В лісовому фонді ДП «Компаніївський лісгосп» знаходиться 81,8 гектарів водно-болотних угідь
15:25
В лісовому фонді ДП «Компаніївський лісгосп» знаходиться 81,8 гектарів водно-болотних угідь

Щорічно 2 лютого відзначається Всесвітній день охорони водно-болотних угідь. Цей день був заснований за рішенням ЮНЕСКО 1971 року у зв’язку з підписанням в іранському місті Рамсар «Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення головним чином як середовища існування водоплавних птахів».

В Кіровоградській області таких об’єктів міжнародного значення немає. Проте серед переліку перспективних угідь числяться 5080 гектарів Кременчуцьких плавнів, які знаходяться на території Кіровоградської і Полтавської областей.

В лісовому фонді ДП «Компаніївський лісгосп», за даними матеріалів лісовпорядкування 2019 року, серед земель лісогосподарського призначення знаходиться 81,8 гектарів водно-болотних угідь, в тому числі по Кіровоградському лісництву – 21,0, Компаніївському – 36,3 Новгородківському лісництву – 24,5 гектарів.

У зв'язку з життєво важливими функціями, які виконують водно-болотні угіддя, вони потребують посиленої охорони, оскільки руйнівна антропогенна дія може призвести до виснаження водно-болотних угідь та до втрати водно-болотними угіддями своїх найважливіших функції та властивостей.

Збереження водно-болотних угідь в Компаніївському лісовому господарстві забезпечують працівники лісової охорони.

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 158 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: