Головна » 2021 » Лютий » 1 » З метою регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин у Компаніївському районі в минулому році добуто 55 лисиць .
10:07
З метою регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин у Компаніївському районі в минулому році добуто 55 лисиць .

Щільність шкідливих хижаків має бути оптимальною так же, як і щільність мисливських тварин. Адже коли їх забагато, зменшується кількість інших видів, хижаки нападають і на свійських тварин, а також вони є переносниками небезпечної інфекційної хвороби – сказу.

Регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин здійснюється на підставі ст.33 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

 Їхня чисельність контролюється згідно санітарно-ветеринарних норм, а працівники державної лісової охорони та єгерською службою місцевою райрадою УТМР здійснюють їх  постійний моніторинг.

Заходи щодо регулювання диких тварин здійснюються згідно ліміту, способами, які не допускають заподіяння шкоди іншим видам тварин і забезпечують збереження середовища існування диких тварин.

 Регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин проводиться  в сезон полювання на пушного звіра. А не в мисливській сезон мисливські господарства, які знаходяться на території області, мають отримувати необхідні спеціальні дозволи на право добування хижих та шкідливих тварин.

В зоні діяльності ДП «Компаніївський лісгосп» фактична чисельність лисиці становить від 3 до 7 голів на тисячу гектарів при нормі 0,5-1 голів.

Працівники державної лісової охорони ДП «Компаніївський лісгосп» приймають участь в заходах по недопущені сказу, беруть участь у проведені відстрілу хижих та шкідливих тварин.

З початку 2020 року єгерськими службами спільно з мисливськими бригадами в Компаніївському районі  добуто 55 лисиць,

Мисливцям необхідно пам’ятати, що за незаконне полювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

На підставі статті 85 ч.1 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного миру», за порушення правил полювання передбачена відповідальність у вигляді штрафу, вилучення зброї та позбавлення права на полювання.

Кримінальна відповідальність за порушення правил полювання, а також незаконне полювання, згідно ст. 248 КК України передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі.

Шановні мисливці! Дотримуйтесь законодавства, не порушуйте правил полювання.

      Олександр Дроговоз,

мисливствознавець ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 191 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: