Головна » 2021 » Лютий » 12 » Засмічений ліс – обличчя громади
12:30
Засмічений ліс – обличчя громади

Забруднення лісів сміттям – серйозна проблема та загроза екології, особливо гостро це для лісів навколо населених пунктів, адже вони частіше використовуються для відпочинку. Чомусь багато людей прибравши у себе на подвір’ї вважають за норму вивезти сміття у найближчий ліс.

    Забруднення лісів – проблема з якою лісівникам боротися стає дедалі важче.   Наші громадяни, керівники різного роду підприємств, своїми необдуманими кроками, сприяють в засміченні територій, лісових масивів, створюючи стихійні сміттєзвалища, тим самим погіршують санітарний стан навколишнього середовища, яке в свою чергу спричиняє виникнення лісових пожеж, розповсюдженню різного роду хвороб та інфекцій.

Лісова охорона ДП «Компаніївський лісгосп» вкотре нагадує про відповідальність за засмічення лісів та      доводить до відома громадян, керівників фермерських господарств, державних і приватних підприємств що за засмічення лісів відходами згідно чинного законодавства України (ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення за "Засмічення лісів відходами") передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( від 425 грн до 850 грн), на посадових осіб – від 50 до 100 (від 850 грн до 1700 грн).

Завдання шкоди  навколишньому середовищу карається законом, але проблема засмічення лісів не зміниться до того часу, допоки не зміниться ставлення людей до природи. Справедливо народна мудрість стверджує, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять…

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 194 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: