Головна » 2017 » Лютий » 03

2 лютого 2017 року відбулася зустріч т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич з керівником сектору сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіаном Бен Хеллом та керівником проекту ЄС щодо підтримки впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні Джоном Мілзом.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи співпраці, зокрема, в питанні реформування лісового господарства України.

«На сьогодні в Україні започатковується комплексна реформа лісового господарства, яка покликана забезпечити розвиток галузі. Вона включатиме декілька основних напрямів. Основний акцент буде на збереженні, раціональному використанню та відтворенні українських лісів. У рамках реформування окрема увага приділятиметься питанню фінансування галузі, зокрема, південно-східних областей. Також потребує вдосконалення ринок продажу деревини на умовах прозорості та унеможливлення корупційних чинників. Для вирі ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: Юлия | Дата: 03.02.2017 | Коментарі (0)

Невід’ємною частиною природнього середовища є птахи. Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їхнього життя. Скільки шкідливих комах і личинок знищують вони за літо, не злічити! Працюють, не покладаючи крил! Птахи – справжня окраса природи. Вони чарують нас розмаїттям свого оперення, гнучкістю поведінки і, звичайно, співом.

В Україні налічується більше 400 видів птахів. Наш край теж відзначається багатством і різноманітністю пташиного світу. 

Щоб краще ознайомити учнів з світом пернатих, члени Компаніївського  учнівського лісництва «Зелена планета»  проводять у закладі заняття.

Такі заняття мають на меті розширити уявлення дітей про різноманітність птахів, формувати понятт ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: Юлия | Дата: 03.02.2017 | Коментарі (0)

     

Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, горіхівки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо.

Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим. 

Тому, саме у цей тяжкий зимовий для пернатих час учні комунального закладу «Компаніївське НВО» та члени учнівського лісництва «Зелена планета»  ще з осені, з початку холодів, розпочали акцію «Годівничка». Протягом зимового періоду ми виготовляємо г ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: Юлия | Дата: 03.02.2017 | Коментарі (0)