Головна » 2017 » Лютий » 08

Деревині, дефіцит якої з року в рік зростатиме, в більшості випадків можна знайти заміну, але лісу, як живому організму, невід’ємній  складовій частині біосфери, заміни немає і бути не може!

Російська тайга є найбільшим лісовим масивом на Землі.

111 метрів - висота найвищого дерева в світі. Це секвоя вічнозелена, яка росте в американському штаті Каліфорнія.

На Куршській косі, що в Калінінградській області Росії, є унікальне місце, яке називається «Танцюючий ліс» або «П'яний ліс». На ділянці приблизно в 1 кв. км ростуть посаджені в 1980-х роках сосни. Велика частина дерев химерно вигнута, а деякі в нижній частині навіть «скручені» в петлю. ... Читати далі »

Переглядів: 824 | Додав: Юлия | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Вихованець  учнівського лісництва «Зелена планета» Балабушка Вікторія пройшла І етап та готується до ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у секції «Лісознавство». 11.02.2017 року у Вікторії іспит з базової дисципліни «Біологія», а 25.02. відбудеться захист науково-дослідницьких робіт. Нагадаємо, що у минулому році Вікторія у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Лісознавство» виборола почесне ІІІ місце. Цього року Віка представлятиме свою роботу  «Дослідження етіології та патогенезу поперечного раку дуба звичайного на території Компаніївського лісового господарства». Тож, побажаєм ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: Юлия | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)