Головна » 2017 » Лютий » 06

Народні депутати України, представники Мінагрополітики, Держлісагентства, бізнесу, експертного середовища та громадськості обговорили питання вдосконалення ринку деревини під час засідання підгрупи Робочої групи з реформування лісового господарства, яке відбулося в Міністерстві аграрної політики та продовольства України в п’ятницю, 3 лютого 2017 року.

Під час обговорення заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар охарактеризував теперішній стан ринку деревини та повідомив, що фахівці Держлісагентства розробили низку документів, які можуть стати базовими на шляху вдосконалення функціонування ринку деревини.

«Держлісагентством розроблено положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених. Цей документ покликаний вирішити більшість проблем, які турбують як лісівників, так і деревообробників: нормативно-правове врегулювання механізму реалізації усіх лісоматеріалів необроблених, відкритість і прозорість ринку лісоматеріа ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: Юлия | Дата: 06.02.2017 | Коментарі (0)

Четвертого лютого на території Гурівської сільської ради Долинського району було знайдено труп дикого кабана. Завдяки оперативному реагуванню працівників державної лісової охорони та представників Держпродспоживслужби вже на ранок 6 лютого стали відомі результати лабораторного аналізу відібраного матеріалу загиблої тварини. Вони свідчать про те, що у тварини відсутня ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Шостого лютого за результатами проведених досліджень підтверджено захворювання свійських свиней на африканську чуму в приватній садибі села Грузьке Кіровоградського району. Єгерською службою спільно з представниками лісового господарства здійснюються посилені обстеження мисливських угідь району.

Лісова охорона спільно з користувачами мислив ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: Юлия | Дата: 06.02.2017 | Коментарі (0)

На технічній нараді лісгоспу були підведені підсумки за 2016 рік.

Виконання запланованих лісогосподарських заходів лісгоспом у 2016 році забезпечено повністю.

Лісові культури створено на площі 69,6 га, з них 61,70 га нових лісів, під природне поновлення залишено площу 7 га. Загальна площа лісовідновлення та лісорозведення становить 76,6 га

. Рубки догляду в молодняках проведені на площі 20 га.

Для забезпечення створення лісових насаджень власним садивним та посівним матеріалом у лісорозсадниках вирощено 602,6 тис. штук стандартних сіянців та заготовлено 1446 кг  лісового насіння. У шкільних відділеннях розсадників вирощують 3,4 тис. штук саджанців декоративних порід. У лісовому фонді закладено 2,7 га плантацій новорічн ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Додав: Юлия | Дата: 06.02.2017 | Коментарі (0)