Головна » 2017 » Квітень » 24

19 квітня 2017 року Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно із КЗ «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» в м. Кропивницькому проведено розширену виїзну методичну раду на тему: “Позашкільна освіта в умовах децентралізації: регіональний аспект”.

В рамках заходу під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання “круглого столу”. Учасники заходу обговорили методику підвищення якості та удосконалення змісту позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму.

“Круглий ст ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: Юлия | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

Засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства відбудеться у вівторок, 25 квітня, о 10-й годині. До участі у її роботі запрошені керівники та головні спеціалісти лісогосподарських підприємств, лісничі та голови профкомів.

У порядку денному розглядатимуться питання «Про підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за I квартал 2017 року», «Про використання лісових ресурсів», «Про хід весняних лісокультурних робіт» «Про стан виконання Галузевої угоди та колективних договорів за 2016 рік на підприємствах лісового господарства області». 

Відбудеться вручення відзнак переможцям трудового суперництва серед лісгоспів.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 372 | Додав: Юлия | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

 

Всього створено лісових культур на площі 585 га, в тому числі 128 га захисних насаджень.

Проведено доповнення лісових культур на площі 419 га, у т. ч. доповнено захисних насаджень на площі 84 га. Завдання весни по доповненню лісових культур лісівники області виконали на 93%.

Тривають посівні роботи у лісорозсадниках та у контрольованому середовищі.Загальна площа посівів становила 1,9 га, у тому числі посівів у коробах – 0,29 га.

Закладено понад14 га промислових плантацій новорічних ялинок.

Хоча квітень відзначається аномальними погодними умовами, лісівники рішуче налаштовані на якісне завершення весняної лісокультурної кампанії і повне виконання планових показників весни, зокрема по доповненю лісових культур, висіванню лісового насіння.

Лісгоспами активно реалізовується декоративний посадковий матеріал. Уже ... Читати далі »

Переглядів: 372 | Додав: Юлия | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

З початку року лісогосподарські підприємства, які входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, висіяли і посадили лісу на площі 29,1 тис. га при плані 27,8 тис. гектарів.

Зокрема, на Поліссі проведено висівання та садіння лісу на площі 14,4 тис. га при плані 12,8 тис. га, у Лісостепу – 10,2 тис. га при плані 9,6 тис. га, у Степу – 1,8 тис. га при плані 1,7 тис. гектар. Через особливості природних умов триває лісокультурна кампанія у Карпатському регіоні – посаджено понад 2.7 тис. га лісових культур або більше 75% від запланованого обсягу.

Окрім того, у поточному році до лісових культур буде зараховано понад 18 тис. га природнього поновлення.

Зазначимо, що при висіванні та садінні лісів використовуються такі лісові породи як сосна, дуб, бук, ялина, береза, вільха, ясень, г ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: Юлия | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)