Головна » 2017 » Квітень » 10

Протягом тижня відомчими протипожежними формуваннями Державного агентства лісових ресурсів України ліквідовано 76 лісових пожеж на площі 122 га. 

Загалом з початку 2017 року вже ліквідовано 141 лісова пожежа загальною площею майже 220 га. 

Найбільше лісових пожеж виникло у центральних, південних та східних областях України. Зокрема, у Дніпропетровській області – 28, Луганській області – 21, Херсонській області – 20. 

Варто зазначити, що основною причиною виникнення лісових пожеж є випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. 

Державна лісова охорона продовжує здійснювати профілактичні організаційні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж та оперативного їх гасіння.

Переглядів: 344 | Додав: Юлия | Дата: 10.04.2017 | Коментарі (0)

Вогонь – це один з найнебезпечніших ворогів лісу. В купі з людською недбалістю він може становити смертельну небезпеку для зеленого витвору природи.

Розташування лісових насаджень поруч із землями сільськогосподарського призначення та автомобільними дорогами підвищує небезпеку виникнення й розповсюдження пожеж у лісових масивах. Весняної й осінньої пори на полях відбувається випалювання сухої рослинності, що має тяжкі наслідки для навколишнього середовища. Сільгосппали призводять до забруднення повітря продуктами горіння, завдають шкоду якісному стану ґрунтів, пошкоджують унікальну заповідну рослинність. Внаслідок пожеж гинуть комахи, а також знищуються кладки і місця гніздування птахів, які живуть на землі.

Розповсюдження вогню з прилеглих територій до лісових масивів – ось причина перших спалахів пожеж у весняному лісі. Разом з тим спалю ... Читати далі »

Переглядів: 367 | Додав: Юлия | Дата: 10.04.2017 | Коментарі (0)

Проблема забруднення навколишнього середовища на сьогоднішній день дуже актуальна для нашого селища. Надворі весна і незважаючи на турботи, проблеми і безліч невирішених питань у кожного з нас прокидається бажання щось покращити, змінити, відродити і створити. Тому з метою забезпечення чистоти порядку на прилеглих територіях , парках, дорогах, узбіччі, місцях загального відпочинку. 08 квітня 2017 року було проведено щорічну Всеукраїнську акцію з благоустрою «За чисте довкілля» де працівники ДП «Компаніївське лісове господарство» долучились до прибирання прилеглої території та приведення у належний санітарний стан відрізок автошляху О ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Юлия | Дата: 10.04.2017 | Коментарі (0)