Головна » 2017 » Квітень » 19

 

18 квітня в м. Кропивницькому, в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, Аграрна біржа при Кабінеті Міністрів України провела спеціалізовані навчання для споживачів лісопродукції та представників державних лісогосподарських підприємств, відповідальних за реалізацію необробленої деревини. Захід відбувся відповідно до рекомендації Державного агентства лісових ресурсів України. Кіровоградщина в числі семи областей увійшла до пілотного проекту, яким передбачено впровадження проведення щоквартальних аукціонів з продажу необробленої деревини на базі електронного майданчика Аграрної біржі.

Очікується, що електронна торгівля дасть можливість оптимізувати торгові процеси, знизити витрати покупців та підвищити рівень здорової конкуренції між покупцями.

... Читати далі »

Переглядів: 386 | Додав: Юлия | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

 

У зв'язку з настанням пожежонебезпечного періоду обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у лісах, що може застерегти від трагічних наслідків.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах, а також випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж. 

З початку 2017 року на Кіровоградщині вже зареєстровано 2 лісові пожежі загальною площею 0,4 га. 

 

... Читати далі »
Переглядів: 365 | Додав: Юлия | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

Під час головної події акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка відбулась на території Чорноліського лісгоспу 13 квітня, разом садили ліс близько 200 юних і дорослих шанувальників лісу. Це учні восьми шкільних лісництв Знам’янщини, представники молодіжного парламенту Кіровоградщини та молодіжної ради заводу «Гідросила», Українського товариства мисливців і рибалок, органів влади, депутати обласної ради, працівники засобів масової інформації.

- Акція має велике значення для степової Кіровоградщини. За всі роки її проведення з участю 22 тисяч волонтерів, які переймаються долею рідної землі, зелені простори краю примножилися 710 гектарами лісів, - відзначила, відкриваючи захід,  начальник облуправління лісового та мисливського господарства На ... Читати далі »

Переглядів: 366 | Додав: Юлия | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)