Головна » 2020 » Січень » 27

День пам’яті жертв Голокосту у світі та Україні вшановують 27 січня за рішенням Генасамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме в цей день радянські солдати визволили у 1945 році в’язнів таборів смерті нацистської Німеччини. За час існування концтаборів загинули мільйони осіб.

День пам’яті Голокосту 2020 відзначається кількома подіями: врочистим вшануванням в Ізраїлі та Польщі. День пам’яті жертв Голокосту 2020 в Україні щорічно вшановується молитвами за розстріляними жертвами в Бабиному Яру та інших концтаборах країни. В цей день кожен небайдужий кладе квіти до пам’ятників заморених нацистами бранців і ставить свічку. За даними Українського інституту національної пам’яті жертвами Голокосту в Україні стали пон ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Додав: Юлия | Дата: 27.01.2020 | Коментарі (0)

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький представив концепцію змін у лісовій галузі на засіданні Громадської ради при Держлісагентстві.

Він розповів про плани щодо збільшення лісистості України, боротьби з незаконними рубками та обігом деревини, розроблення зрозумілих правил ринку деревини, фінансування лісової галузі, збільшення ефективності роботи державних лісогосподарських підприємств, відкритості лісової галузі.

Після презентації відбулося обговорення концепції. Представники громадськості позитивно оцінили проголошені напрямки та надали свої пропозиції щодо інших векторів розвитку.

Зокрема, щодо формування стійких лісових екосистем в умовах зміни клімату. У цьому контексті має передбачатися створення нових розсадників із закритою кореневою системою, єдиних підходів до лісів комунальної і приватної власності, необхідності оперативного пожежогасіння, сприяння природному поновленню та ін.

Також було порушено питання щод ... Читати далі »

Переглядів: 266 | Додав: Юлия | Дата: 27.01.2020 | Коментарі (0)

23 січня відбулась зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками команди Світового банку на чолі з координатором лісових проектів пані Медві Пілай.

Під час зустрічі Андрій Заблоцький повідомив учасників зустрічі щодо основних планів Держлісагентства, окреслених програмою діяльності Уряду України. Зокрема, стосовно запровадження електронного обліку деревини всіма постійними лісокористувачами, законодавчих змін, створення Єдиного лісового порталу, запровадження прозорих правил торгівлі деревиною, збільшення лісистості тощо.

Пані Медві Пілай зазначила, що команда Світового банку відкрита до співпраці у питаннях, пов’язаних з адаптацією до змін клімату та попередження їх наслідків у лісовому господарстві України.

 

Прес-служба Держлісагентства

Переглядів: 267 | Додав: Юлия | Дата: 27.01.2020 | Коментарі (0)