Головна » 2020 » Січень » 22

Роботу над онлайн-картою рубок деревини для всієї території України, де буде відображено законність вирубки лісу, планують завершити протягом трьох місяців.

Про це сказав голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на нараді з представниками територіальних органів відомства, що відбулася під головуванням Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо створити єдиний лісовий портал, де будуть розміщуватися онлайн-карта рубок і кожен громадянин матиме змогу перевірити чи рубки є законними чи ні. Плануємо протягом трьох місяців завершити цю роботу по всій території Ук ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук висловив переконання, що «нахабне розкрадання українського лісу піде у минуле», ніхто не буде закривати очі на існування сірого ринку деревини. Про це він повідомив під час наради щодо подальшого розвитку лісової галузі з керівниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів України.

«Всі, хто планує і далі розкрадати державні ресурси думаючи, що це, як завжди, зійде з рук — будуть звільнені з посад. А після розслідування відповідними правоохоронними органами — притягнуті до відповідальності», - запевнив Глава Уряду.

Він доручив новому Голові Держлісагентства, яке очолив новопризначений керівник ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко провела 13 січня нараду з керівниками структурних підрозділів управління та керівниками державних лісогосподарських підприємств.

На порядку денному розглядались питання щодо забезпечення відтворення лісів, підвищення ефективності використання лісових ресурсів у 2020 році, посилення контролю за додержанням законодавства щодо охорони лісів та профілактики лісопорушень, забезпечення росту показників фінансово-господарської діяльності та проведення профілактичних заходів з метою зниження виробничого травматизму.

За результатами наради директорам лісгоспів доручено вжити заходів щодо забезпечення росту виходу лісоматеріалів круглих і високоці ... Читати далі »

Переглядів: 259 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Новорічні свята добігають свого завершення, а лісівники підбивають підсумки продажу зелених красунь.

У передноворічний період ДП «Компаніївський лісгосп» реалізував понад понад дві з половиною тисячі новорічних дерев сосни кримської.

Від продажу сосен Компаніївському лісовому господарству вдалося отримати 000 тисяч гривень. Середня ціна новорічного дерева в лісгоспі становила 105 гривень.

Усі новорічні ялинки були вирощені на спеціальних плантаціях або ж заготовлені у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Продавали новорічні деревця оптовими партіями та вроздріб. Пункти продажу працювали у Кіровоградському, Компаніївському та Новгородківському лісництвах. Вивозили новоріч ... Читати далі »

Переглядів: 254 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

У мисливських угіддях Кіровоградщини до 19 січня включно проходитиме сезон полювання на зайця-русака. Працівники лісової охорони постійно вживають заходів з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. Контроль у галузі мисливського господарства здійснюють спеціалізовані рейдові бригади, які складаються з працівників державної лісової охорони, користувачів мисливських угідь та правоохоронців.

За результатами проведених у 2019 році 1096 рейдів на порушників складено 96 протоколів. Здійснені громадянами порушення пов’язані з недотриманням норм Закону України «Про мисливське господарство». Зокрема, перевіряючими зафіксовано випадки полювання в угіддях, які не зазначені у дозволі, без відстрільної картки та д ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Щорічно 11 січня святкується Всесвітній день заповідників, яких в Україні налічується 23, повідомляє УНН.

Так, наразі, на території країни діє 4 біосферних та 19 природних заповідників. Також для туристів відкриті більш 40 національних і 45 ландшафтних парків, 3000 пам'яток природи, 616 ботанічних садів, дендропарків та подібних об'єктів. Понад 8000 територій охороняються фондом. Їх загальна площа становить 6% від усієї території України.

Проте екологи б’ють тривогу, адже ці заповідники стає все важче захистити через забруднення повітря та варварське використання природних багатства.

"Ми стоїмо на порозі загроз від глобального потепління, яке викличе незворотні процеси в природі і призведе до масового вимирання ... Читати далі »

Переглядів: 263 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Про це розповів віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба в інтерв'ю “Інтерфакс-Україна”.

“У нас в уряді зараз є пріоритетною тема створення ефективних ринків з однаковими правилами гри там, де не було ринків взагалі, або де ринки існували, але з не рівними правилами. І сфера вирубки і деревообробки – це одна з таких сфер. Ми цим займаємося. Обговорюємо з ЄС, як рухатися далі... Мораторій був запроваджений як тимчасовий захід до моменту вироблення ефективної політики в цій сфері”, - сказав Кулєба.

Він заявив, що особисто виступає проти мораторію на ліс-кругляк, і взагалі мораторію на якісь експортні операції з Євросоюзом.

“У нас, взагалі, будь-який мораторій &nd ... Читати далі »

Переглядів: 325 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Після встановлення радянської влади система організації і управління лісовим господарством змінювалася майже 30 разів. Ліс – культура поколінь. До віку стиглості він росте багато десятків, а то й сотню років. Бажано, щоб лісничий і директор лісгоспу працювали на одному місці десятки років і передавали своїм нащадкам ліс у кращому стані, ніж одержували його від своїх попередників.

Після Лютневої буржуазно-демократичної революції і зречення царя Миколи II від престолу органи управління, які існували в царській Росії, були ліквідовані. Восьмого листопада 1917 року Другий Всеросійський з’їзд рад ухвалив Декрет про землю, за яким природні багатства, зокрема, земля, ліси і надра були націоналізовані, тобто оголошені всенародною власністю. ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

10 січня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій, темою якої стала боротьба з тіньовими ринками.

Він відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень у цьому напрямку. Зокрема, була прийнята постанова «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених», що передбачає обв'язковий електронний облік деревини.

«Сьогодні до системи електронного обліку підключені всі державні лісогосподарські підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства та Міноборони ... Читати далі »

Переглядів: 261 | Додав: Юлия | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)