Головна » 2020 » Січень » 23

              Сьогодні, 22 січня, на офіційному сайті прокуратури Кіровоградської області й на сайтах окремих інтернет-видань розміщене інформаційне повідомлення про те, що: «Прокуратурою Кіровоградської області спільно з співробітниками Служби Безпеки та органів поліції виявлено факт незаконної порубки лісу на території, що належить ДП «Онуфріївське лісове господарство».

На вищезазначених сайтах інформується про те, що: «За даними слідства, службові особи ДП «Онуфріївське лісове господарство» разом з «чорними лісорубами» здійснили варварську порубку багаторічних насаджень цінної породи дуба першого сорту на території вищевказаного лісового господарства».

Одн ... Читати далі »

Переглядів: 237 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

21 січня в обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Максима Калініна відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА й керівниками територіальних органів міністерств та відомств, під час якої було обговорено низку питань, пов’язаних з розв’язанням проблем незаконних рубок лісу та нелегального обігу деревини, функціонуванням в області електронного обліку деревини, а також реалізацією заготовленої деревини виключно на відкритих електронних торгах.

http://lis-kr.gov.ua/uploads/tiny/images/2020/%D1%81%D1%96%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%8C/DSC_3534.JPG

Від лісової галузі в роботі наради взяли участь начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенк ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Тільки разом ми сильні!

Саме цьому вчить нас історія. У День соборності України важливо пам’ятати, що соборність це не лише пам’ять про минуле, а й згуртованість спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

Ми маємо жити за законом, бути чесними та порядними, поважати один одного, бути відповідальними. Потрібно прагнути стати кращими, взірцем, а головне – стати сильними та єдиними. Ці два взаємопов’язані поняття є запорукою нашого майбутнього.

Зі святом!

 

Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький

 

Переглядів: 286 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

22 січня відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з радником Посольства Німеччини в Україні з аграрних питань Германном Інтеманном.

Сторони обговорили стан та перспективи розвитку українсько-німецької співпраці у галузі лісового господарства.

Пан Інтеманн підкреслив, що Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини продовжуватиме надавати методологічну підтримку з удосконалення лісоуправління в Україні у разі системних зрушень у питанні започаткування Національної інвентаризації лісів.

Андрій Заблоцький наголосив на пріоритетних завданнях Уряду України щодо системних змін лісової галузі, зокрема, у питанні подолання ганебного явища нелегальних рубок та підвищення довіри суспільства до лісівників.

«Цей рік стане роком змін у лісовій галузі України. У нас амбіційні плани щодо прийняття низки законопроектів та нормативно-правових документів, які дадуть поштовх до розвитку ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

21 січня відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками Професійної спілки працівників лісового господарства України.

Голова Профспілки Степан Кривов’язий поінформував про складну ситуацію у роботі лісогосподарських підприємств Півдня та Сходу України у зв’язку з недофінансуванням; переходом низки лісгоспів на скорочені робочі дні; відправлення працівників у відпустки без збереження заробітної плати.

Голова відомства Андрій Заблоцький підкреслив, що Держлісагентству та галузевій профспілці потрібно працювати разом для вирішення проблем працівників лісової галузі.

«Ми знаємо всі озвучені вами проблеми. І вони дійсно дуже важливі. Хочу сказати, що цей рік буде складним. Ми бачимо падіння реалізації, відтік кадрів, податкове навантаження, і багато інших проблем. Всі вони накопичувалися попередні роки, і зараз потрібно їх вирішувати. Напрацьовуються шляхи виходу з цієї ситуації», ... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Відповідно до податкового законодавства встановлена рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (ст. 256 Податкового кодексу України).

Рентну плату сплачують лісокористувачі, які здійснюють заготівлю деревини та недеревних ресурсів лісу на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

Яка ситуація на сьогодні?

Зараз діє досить складний механізм, який ускладнює адміністрування рентної плати. Зокрема, існуючий поділ лісів за розрядами базувався на відстані вивезення деревини з лісосік до найближчого пункту відвантаження деревини залізницею. Такий поділ був розроблений ще за часів Радянського Союзу.

На сьогодні ж в Україні набула європейська практика, за якою деревина перевозиться здебільшого автомобільним транспортом.

Окрім того, система поділу лісів за розрядами спричиняє низку неузгодженостей та проблем, як для лісокористувачі ... Читати далі »

Переглядів: 263 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Уже мешканці 16 областей України можуть перевірити онлайн законність заготівлі деревини. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

«Сьогодні, 22січня, на сайті https://lk.ukrforest.com завантажили ще дві області – Хмельницьку та Дніпропетровську», - зазначив він, закликавши громадян тестувати та корис ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

У неділю, 19 січня, полюванням на хутрового звіра в Кіровоградській області завершився мисливський сезон 2019/20 років.

З метою своєчасної підготовки до сезону полювання 2020/21 років, починаючи з 20 січня в мисливських угіддях розпочався щорічний облік диких мисливських тварин. Його проводитимуть до 31 січня включно з участю працівників державної лісової охорони, єгерської служба користувачів мисливських угідь, а також представників природоохоронних органів.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує мисливцям про те, що до нового мисливського сезону буде діяти заборона на добування диких мисливьких тварин. Недотримання встановлених термінів вважатиметься порушенням правил полювання, і за це передбачена адміністративна відповідальність.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 288 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

У свіжому випуску часопису Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства «Світ лісу» читайте про таке:

Привітання лісівникам і ветеранам галузі з Новим роком та Різдвом від начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Наталії Ревенко.

Рубрика «Календар подій» розповідає про головні події у житті лісівників Кіровоградщини.

Засідання колегії ОУЛМГ.

Лісова галузь Кіровоградщини – у рубриці «Мовою цифр».

Новорічне чудо: фоторепортаж із обласного лісового ярмарку в Кропивницькому за участі лісівників Кіровоградщини.

До вашої уваги знайомство з лісовими ювілярами

Мисливський дайджест.

Справи добра та милосердя від лісівників Кіровоградщини: привітання зі святом Миколая учнів шкільних лісництв, родин учасників АТО, ветеранів лісової галузі та вручення новорічних подарунків дітям із Кропивницького, які мають особливі потреби.

< ... Читати далі »
Переглядів: 264 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

З метою належного контролю за проектуванням лісокультурних об’єктів та підвищення якості робіт з лісокультурного виробництва державних лісогосподарських підприємств Кіровоградщини в обласному управлінні лісового та мисливського господарства під керівництвом першого заступника начальника управління - головного лісничого Олега Середюка відбулась нарада з питань лісокультурного виробництва за участі представників державної лісової охорони.

Під час наради обговорено планові показники з лісовідновлення та лісорозведення на 2020 рік, а також розглянуто проекти лісових культур, плантацій і природного поновлення, надані структурними підрозділами лісгоспів.

Прес-служба Кіровградського ОУЛМГ

Переглядів: 259 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Перед Держлісагентством стоїть завдання подати до Парламенту законопроект про ринок деревини до червня цього року. Сподіваюся, що спільно з профільними асоціація ми плідно попрацюємо і подамо його швидше. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький під час зустрічі, ініційованої представниками асоціацій деревообробних та лісозаготівельних підприємств.

Він зазначив, що буде формуватися спільна робоча група з народних депутатів, представників міністерств та асоціацій. Робоча група напрацює бачення та механізм прозорого ринку деревини.

Також Андрій Заблоцький повідомив, що ще одним пріоритетом є формування документу, в якому будуть визначені цілі політики щодо лісової галузі України. «Цей документ потрібно як бачення, куди ми маємо рухатися наступні роки», - сказав Голова Держлісагентства.

Окрім того, він поінформував, що за результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України наразі формують ... Читати далі »

Переглядів: 255 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Держагентство лісових ресурсів має розпочати реальну ефективну боротьбу із незаконною вирубкою лісу та обігу деревини.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради з представниками територіальних органів Держлісагентства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Андрій Володимирович (голова Держлісагентства Андрій Заблоцький - ред.), я прошу вас спробувати знайти усередині системи порядних, професійних, чесних людей, які допоможуть (у боротьбі із незаконною вирубкою лісу - ред.), а всіх інших будемо просити на вихід. У нас є дуже багато інформації, підтвердженої та непідтвердженої, про те, що відбувається у кожній області. Але загальна логіка наступна: у нас принципово мають змінитися правила роботи ринку", - сказав Гончарук.

За його словами, деревина має продаватися виключно через прозорі процедури, а прямі контракти мають піти у минуле, корупції у галузі бути не повинно. Поки що ж, додав Прем'єр-мініст ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (1)

У деяких областях проведуть найближчим часом аудит підприємств, які займаються вирубкою лісу.

Про це Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив журналістам під час наради з представниками територіальних органів Держлісагентства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цих областях буде проведений тотальний аудит підприємств, які займаються вирубкою лісів, незалежно від форми власності, адже є державні ліси, а є комунальні лісгоспи. Незалежно від того, кому підпорядковане підприємство, воно має працювати за законом", - сказав Гончарук.

За його словами, для перевірок визначили пр ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Збільшення лісистості території України до 20% є одним із завдань, поставлених урядом.

Про це сказав голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на нараді з представниками територіальних органів відомства, що відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до нових цілей уряду, ми маємо збільшити лісистість до 20%. Ми над цим вже працюємо, розробляються відповідні програми”, - сказав Заблоцький.

Він зазначив, що Держлісагентством нині розробляється проєкт закону щодо інвентаризації лісів, ... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: Юлия | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)