Головна » 2021 » Січень » 21 » Чим займаються працівники лісу у січні?
16:52
Чим займаються працівники лісу у січні?

У ліс прийшла зима. Пересічним громадянам може здаватись, що ліс поринув у довгий зимовий сон, а лісівники теж відпочивають. Але це не так. Ліс взимку живе своїм життям, Його мешканці, звірі і птахи, і в цю нелегку зимову пору ведуть активний спосіб життя та вишукують їжу. Працівники лісу зобов’язані допомогти лісовим мешканцям пережити зимові холоди. Лісівники дбають про те, щоб у спеціально відведених місцях лісові мешканці могли поласувати заздалегідь придбаними кормами.

Поряд з підгодівлею лісоохоронці  не послаблюють охорону лісових масивів від браконьєрства: силами лісової охорони та єгерської служби ведеться контроль за термінами полювання та дотриманням лімітів добування звірини. Рейдові бригади з охорони державного мисливського фонду регулярно проводять перевірки та складають на порушників адмінпротоколи.

Державна лісова охорона здійснює щоденний контроль за охороною і збереженням лісів, безпосередньо виявляє лісопорушення та складає відповідні документи для притягнення лісопорушників до відповідальності.

 

У зимовий період  лісівники також доглядають за лісом – проводять рубки догляду за лісом, виконують намічені санітарно-оздоровчі заходи. Від рубок формування і оздоровлення лісів  заготовляють деревину та відпускають її споживачам. У зимові місяці у Компаніївських лісівників особливим попитом користуються дрова паливні, оскільки значна частина навколишніх сіл не має газового опалення.

Взимку працівники лісового господарства займаються також і заготівлею насіння – збирають шишки хвойних дерев, заготовляють насіння акації. Фахівці лісового господарства обстежують лісові насадження на наявність шкідників лісу, планують і уточнюють лісогосподарські заходи на 2021 рік, лісничі затверджують проекти лісових культур, складають баланс посадкового матеріалу на весну 2021р.

 

У лісових бухгалтерів у січні теж гаряча пора – складання річного фінансово-господарського звіту.

Так, у  колективі ДП «Компаніївський лісгосп»  наразі працює 59 працівників. Лісівники продовжують трудитися в звичному режимі, виконуючи свої професійні обов’язки. І всім їм вистачає роботи. Зима не зменшує роботи лісівникам, а лише ускладнює її  погодними умовами.

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 196 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: